Masna kosa

Masna kosa izgleda neuredno što predstavlja veliki problem. Zato Vam dajemo savete kako biste saznali da da li je to medicinski problem ili može da se reši.

Glavni krivac masne kose je sebum koji se prekomerno proizvodi. Lojne žlezde zapuše koren kose i tad dolazi do opadanja kose i do nastanka peruti. To može biti nasledno kao i zbog lošeg načina ishrane i lekova. U ovom slučaju potrebno je da se obratite svom lekaru koji će utvrditi da li Vam je potreban tretman.

Kako biste regulisali proizvodnju sebuma koristite ruzmarin, rastavić, konjsko kopito, kamilicu i koprivu. Takođe koristite i medicinske šampone od katrana. Kako biste uklonili sav sebum kosu perite svakodnevno ali šampon obavezno umasirajte u kožu glave.

Pakovanja lekovite gline će Vam pomoći kod otkanjanja sebuma. Preporučuje se da kosu perete u jutarnjim satima jer su lojne žlezde najviše aktivne noću. Kosu nemojte prati vrućom vodom, takođe je nemojte vezivati i sušiti sa fenom, ne češljajte je sa četkom već sa češljem i ne koristite balzame.

Vodite računa na vreme o svojoj kosi ukoliko se brzo i puno masti jer problemi sa kosom mogu vremenom dovesti i do opadanja i do situacije kada ćete morati da vršite presadjivanje kose koje je u domenu estetske hirurgije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation