Maslinovo ulje – eliksir mladosti

Maslina, stoljetni simbol Mediterana, zahvaljujući sposobnosti obnavljanja i oporavka od oštećenja to stablo preživljava stotine godina. Plod masline jedini je prirodni plod iz kojeg se ulje dobiva izravno, jednostavnim prešanjem, bez dodatnih kemijskih i fizičkih procesa. Maslinovo ulje jedan je od najvažnijih aduta zdrave mediteranske prehrane, koristimo ga kao začin, ali i za pripremanje jela. No nutritivne vrijednosti maslinova ulja poznate su odavno, prastare civilizacije koristile su ga u prehrani, ali i u njezi, a tada je nazivano „kupka mladosti”. Danas je ponovno u središtu pažnje, posebice onih koji vole prirodnu kozmetiku, tim više što su novija istraživanja potvrdila njegovo regenerativno djelovanje na kožu i kosu.

Kako djeluje 

Omekšava i daje sjaj koži. Taj učinak posebno je vidljiv na umornoj i suhoj koži. Ublažava pigmentacije, poboljšava tonus i elastičnost, čak i vrlo umorne i zrele kože. Ublažava bore i slabljenje tonusa. Maslinovo ulje obiluje vitaminima i mineralima, smiruje opekline, crvenilo i iritacije.

Masaža maslinovim uljem opušta napete mišiće a koži daje ugodnu mekoću, pomaže čak i u borbi protiv celulita.

U proizvodima za njegu kose koristi se jer potiče procese obnavljanja, jača kosu i zaustavlja ispadanje. Sastojci maslinova ulja zapravo djeluju na korijen vlasi, kao hrana i snažan poticaj.

Vrlo je koristan sastojak i proizvoda za čišćenje jer sadrži tvari, primjerice sterole i vitamine, koje obogaćuju proizvod i povećavaju spektar njegovih učinaka. Sredstva za čišćenje s maslinovim uljem posebno su prikladna za osobe osjetljive kože, u slučaju egzema, psorijaze, dermatitisa.

Za one koji vole prirodno 

Način dobivanja maslinova ulja potpuno je u skladu sa zahtjevima prirodne kozmetike. Naime maslinovo ulje dobiva se procesom hladnog prešanja, bez dodatnih procesa obrade, nije dakle onečišćeno nikakvim, a posebno ne kemijskim supstancijama.

Osim toga maslinovo ulje ubraja se u prirodne sirovine jednostavne izrade i obrade, jednostavnim postupkom saponifikacije, odnosno dodavanjem alkalnih supstancija ne narušavaju se izvorna svojstva ulja, a dobiva se vrlo djelotvorno sredstvo za čišćenje.

No važno je da se maslinovo ulje koristi čisto, da se ne miješa s drugim uljima.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation