Ljuštenje kože

Ako se sunčate, sigurno znate da Vaša koža trpi. Ljušćenje u vidu peruti nije baš lepo. Ako se sunčate bez zaštitne kreme, koža najpre pocrveni, onda poprimi lepu preplanulu boju, i nedugo zatim počne da se ljušti. Dešava se da zbog toga na koži stalno ostanu mrlje. Svi mi volimo letnji period, ali imajte na umu da je sunčanje bez odgovarajuće zaštitne kreme, veoma rizično.

45 minuta pre nego što izađete iz stana namažite se kremom koja ima adekvatni zaštitni faktor. Neizbežno je da ovom kremom namažete i lice i da se zaštitite većim naočarama. Tako ćete zaštititi kapke i smanjiti rizik da se bore prerano pojave.

Ukoliko se češće kupate u moru treba da znate i ovo: možda je na pakovanju ili uputstvu napisano da je krema otporna na vodu, ali kad izađete iz vode, treba opet da se namažete kremom. Veću količinu ovog preparata voda spere, prema tome držite se ovih saveta.

Za vreme od 10 sati ujutru do 16 sati popodne, zaštite se većim šeširom u svetlom koloritu. Pijte što više tečnosti, vode, voćnih sokova, a kofeinske napitke i gazirane sokove maksimalno smanjite.

Koža se ljušti kada postaje suva, kada hidratacija nije na optimalnom nivou, u ovom slučaju zbog vrućine. Zato, kada se vratite u svoj dom, licu i telu priuštite piling, a kožu namažite kremom za hidrataciju adekvatnu Vašoj koži. Dobro će vam doći i ulje za negu tela koje se maže kada je koža mokra -tada nemojte da koristite peškir.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation