Liposkulptura lica

Liposkulptura lica, ili lipofiling, spada u domen estetske hirurgije i podrazumeva ubrizgavanje sopstvenog masnog tkiva i popunjavanje i korekciju delova lica koji su izgubili nekadašnji tonus. Tonus lica je direktno povezan sa rasporedom masnog tkiva ispod kože. Kod mladog čoveka masno tkivo se nalazi na površini kože i daje volumen jagodicama, obrazima i usnama.

Vremenom masno tkivo nestaje iz ove regije i počinje da se sakuplja po donjim ivicama lica i vrata.

Transplatacijom masti ćete svojoj koži vratiti nekadašnji volumen i jedrinu, a same masti vratiti tamo gde i treba da budu.

Bezbedan trajni filer

Lipofiling je zahvat prilikom koga se masno tkivo uzima sa delova tela na kojima postoje njegovi viškovi (kao što su kukovi, stomak i bedra), a zatim se koristi kao prirodni filer kojim se popunjavaju bore, povećava volumen usana ili jagodica. Vlastita mast je bezbedan i trajni filer koga telo lako prihvata, ne pravi nikakve komplikacije i nije alergogen. Aplikacijom sopstvene masti dolazi se do potpuno prirodnih efekata.

Kada se radi lipofiling?

Za liposkulpturu lica se najčešće odlučuju dame između 35. i 55. godine života. U ovom periodu telo prestaje da proizvodi kolagen i hijaluron, a koža postaje opuštenija i gubi tonus. Liposkulpturom se veoma efikasno rešavaju problemi asimetrije lica, bora oko nosa i usana, kao i drugih neravnina.

Za lipofiling se odlučuju i pacijenti kojima telo odbija druge vrste filera, kao i oni kojima se drugi fileri nisu pokazali kao najefikasniji.

Kako se izvodi lipofiling?

Mast se kanilom usisava iz određenog dela tela, zatim se pročišćava, a potom ubrizgava u željeni deo tela. Telo prihvata 30% do 50% aplicirane masti, pa se često procedura ponavlja još jednom, samo što se, naravno, ne ponavlja cela procedura; liposukcija se ne radi ponovo, nego se postupak ponavlja sa sačuvanom mašću.

Rezultati

Procedura liposkulpture lica jeste komplikovanija od procedura ubrizgavanja drugih filera, međutim, rezultati lipofilinga su znatno bolji. I jedni i drugi fileri licu daju svež i prirodan izgled, a ključna razlika između ovih intervencija je u trajnosti efekata.

Koje su prednosti lipofilinga:

  • tretman ne zahteva hospitalizaciju
  • dugotrajnost efekata
  • nema alergijskih reakcija
  • nakon 24 sata se vraćate svakodnevnim aktivnostima
  • kratko vreme potrebno za oporavak
  • izuzetno prirodni rezultati

Lipofilingom možete korigovati gotovo celo lice, vratiti masno tkivo na svoje mesto, a svome licu dati mladalački izgled.

Zakažite pregled kod prof. dr Jovanovića, a on će vam razjasniti sve dodatne nedoumice u vezi sa ovim tretmanom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation