Kupus dijeta

Takozvana kupus dijeta ubraja se u starije dijete. Mada, i danas je popularna, jer su mnogi zadovoljni učinkom. Ova dijeta je laka za primenu i veoma je učinkovita. Ne zna se pouzdano ko je izmislio ovu dijetu, a drugačije je nazivamo manekenskom dijetom, vojničkom dijetom, novom dijetom Mayo klinike, Dolly Parton dijetom, a ima još naziva.

Za kupus dijetu Vam ne treba puno vremena – svega nedelju dana. To je najmanje koliko bilo koja dijeta traje. Međutim, plan dijete može da traje i duže. Osnova mršavljenja je smanjenje unosa kalorija i nešto stroži režim ishrane nego inače. Kupus čorba je osnova dijete, a potreban je unos voća, povrća i mlečnih proizvoda. Tokom petog i šestog dana dijete preporučuje se riba i meso živine. Kupus čorbu možete da jedete koliko god želite..

Čorbu od kupusa treba da spremate na različite načine, da ishrana ne bi bila monotona. Da biste obogatili ukus čorbe i učinili je hranljivijom, sa kupusom kuvajte i drugo povrće. Drugu hranu treba da jedete ograničeno.

Ova dijeta u trajanju od nedelju dana ne može ugroziti Vaše zdravstveno stanje. Ako planirate da dijeta bude duža, najbolje bi bilo da zatražite savet nutricioniste ili dijetetičara.

Čorbu od kupusa ćete spremiti tako što ćete iseći jednu glavicu kupusa, šargarepu, crveni luk, celer i geršlu. Kuvanje traje otprilike 60 minuta. Kada se kuvanje približi kraju, začinite belim lukom, peršunom i ljutom paprikom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation