Kreme za samopotamnjivanje

Danas su kreme za samopotamnjivanje u širokoj upotrebi jer su brza i dobra pomoć za postizanje tamnijeg tena. Definitivno su bolje rešenje od solarijuma, ali se od njih može razviti alergija, ako ste alergični na neke njihove sastojke. Još jedna mana ovog proizvoda je što nekad ostavljaju žute mrlje, zavisno od tipa kože. Iz tog razloga pažljivo pročitajte sastojke i indikacije pri biranju prave kreme za samopotamnjivanje i pažljivo je koristite.

Pri nanošenju krema za samopotamnjivanje pokušajte da izbegnete kružne pokrete. Kako bi izgledali što prirodnije, kremu nanesite ravnomerno na sve delove tela. Zamolite nekoga da vam namaže leđa da bi izbegli nepotrebne fleke i pruge, zbog nedostupnosti svih delova leđa podjednako. Pre nanošenja kreme, poželjno je uraditi piling, jer on uklanja odumrle ćelije s kože. Uradite piling po celom telu, a dodatnu pažnju obratite na kolena i laktove jer na njima ima najviše izumrle kože i uraslih dlačica. Piling pomaže da se boja duže zadrži na vama, od tri do sedam dana.

Pre mazanja ove kreme koža vam mora biti potpuno suva. Zato dva sata nakon nanošenja kreme za samopotamnjivanje izbegavajte preterano znojenje i fizičke poslove, kako bi koža što bolje upila kremu. Da ne bi došlo do farbanja dlanova u toku nanošenja, pre toga ih namažite hidratantnim mlekom i nakon nanošenja operite sapunom. Budite posebno oprezni da krema na dospe među prste ili pod nokat, jer se odatle jako teško uklanja. Ako nešto ne pođe po planu, boju od kreme najlakše će te najlakše ukloniti čestim tuširanjem i pilingom.

Za potamnjivanje lica, koristite svetlije kreme kako bi izbegli efekat maske. Višak kreme sa obrva i vlasišta uklonite vatom umočenom u hidratantnu kremu. Obavezno namažite i vrat i područja oko ušiju da se ne bi videli prelazi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation