Otišla kod lekara zbog otoka na stopalu: Ono što je lekar otkrio, u snu nije mogla da sanja!

Šeril je sada potpuno zdrava, ali ne može da prežali što nije na vreme otišla kod lekara.

stopala

Šeril Murej (27) je pre nekoliko godina primetila da joj je oteklo stopalo. Kao i većina ljudi, pomislila je da je u pitanju lakša povreda i da će sve proći za nekoliko dana.

Otok se nije povlačio, ali, na iznenađenje mnogih, Šeril ni tada nije posetila lekara, već je sve to zapustila i ignorisala godinama!

Na kraju je otok postao toliki da je počeo da je ometa u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, i tada je njen partner Dejvid uspeo da je nagovori da ode na pregled.

U lekarskoj ordinaciji sačekao ju je šok života – doktor je dijagnostifikovao sarkom, redak oblik raka.

Zbog odmakle faze bolesti, jedini način da Šeril preživi bio je da joj amputiraju nogu, prenosi Megagiga.info.

“Nisam mogla ni da pretpostavim da je nešto tako ozbiljno u pitanju, bila sam histerična kada sam dobila dijagnozu. Morali su da mi odseku nogu, jer je bolest uznapredovala”, otkila je Šeril.

Nakon amputacije noge, Šeril je bila podvrgnuta hemioterapijama. Sada je potpuno zdrava, ali ne može da prežali što nije na vreme otišla kod lekara, jer bi joj to bukvalno spasilo nogu.

Inače, sarkom je maligni tumor kosti ili tkiva, koji napada okolna tkiva, mišiće, krvne sudove, ligamente i tetive, pa se brzo širi i napreduje. Ako se ne lečiti na vreme, uglavnom se zahvaćeni delovi tela amputiraju, a može doći i do smrti.

izvor: stil kurir

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation