Kako živeti bolje

Mnogi faktori u manjoj ili većoj meri utiču na to kakav će biti kvalitet vašeg života i kako ćete zapravo živeti, osećati se zadovoljno ili biti srećni.

Na neke od ovih faktora na žalost ne možete uopšte ili bar ne u potpunosti uticati, ne možete izabrati državu ili porodicu u kojoj ćete se roditi, samim tim ni nacionalno, jezičko ili versko pripadanje, pa ni smernice prema kojima će vas porodica ili društvo takvo kakvo je kroz odrastanje i sazrevanje navoditi.

Međutim, ukoliko želite da živite bolje i da se osećate zadovoljni i budete srećni, neophodno je da na prvom mestu mnogo i u što većoj meri radite na sebi i svom intelektu, da nastojite proširivanju svojih shvatanja, informisanosti i da izbegavate predrasude, intrige i trošenje vremena na nebitne događaje i ljude.

Trudite se da budete kvalitetni i da u svemu prepoznate vrednost, a odbacite ono što je nekvalitetno i nema vrednost.
Usresredite svoju pažnju na konstruktivne i lepe stvari, prijatne ljude i vesele događaje. sve što je suprotno od toga izazvaće niz neprijatnosti u vašem životu i doprineti tome da kvalitet vašeg života bude smanjen.

Budite dosledni sebi i svojim odlukama. Neka vaša misao i težnja budu vaš vodič. ne dozvolite da vam drugi kroje put i tok života, pa čak i uprkos činjenici da vam možda misle najbolje, ako je to ipak protivno onome što vi osećate i što smatrate sopstvenom srećom i pravim izborom za sebe.
rasporedite svoje ukupno vreme na deo vremena koje trošite na svoje obaveze, ali i sačuvajte uvek deo vremena za sebe, svoj odmor i opuštanje. Samo tako ćete funkcionisati zdravo i živeti bolje.

Ne stidite se svojih grešaka i nipošto nemojte da se kajete zbog njih. kajanje je zapravo prisećanje na greške i neće vam doneti ništa dobro već će pojačati snagu i trajanje greške, što je suprotno vašem cilju da živite bolje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation