Kako uviti kosu

Ukoliko želite da vaša prirodno ravna kosa izgleda uvijeno i lepršavo, poslušajte i primenite nekoliko saveta koji će vam pomoći pri uvijanju.

Savet jedan: Tek opranu i mokru kosu prvo uredno očešljajte. Zatim pripremite fen i odgovarajuću penu za kosu. Sedite i okrenite glavu na dole, tako da vam sva kosa slobodno pada. Nanesite penu na ruku i pokretima kao da gužvate kosu prenosite je tako na svaki pramen. Istovremeno neka vaš fen bude uključen i sušenje kose u toku. Vodite računa o tome da penu iznova dodajete, i ponavljate gužvanje sve dok rezultat uvijanja ne bude zadovoljavajuć.

Savet dva: Ravnu kosu uvićete tako što ćete na nju prskanjem naneti malo vode, ne do korena, već na deo koji želite da uvijete. zatim, preko kose, oko glave stavite usku traku za kosu. Uzimajući odvojeno pramen po pramen, provlačenjem umotajte ga okolo trake, sve do kraja. Ponavljajući isti postupak sa svakim pramenom posebno, umotajte oko trake celu kosu. Provedite tako veći broj sati, najbolje od uveče do ujutru, i kada oslobodite kosu skidajući traku, imaćete uvijenu loknastu frizuru.

Savet tri: Suvu uredno očešljanu i ravnu kosu, podelite na dva dela odnosnona dve jednake polovine levu i desnu. Na svaku polovinu kose nanesite penu za kosu i utrljajte. Zatim svaku polovinu kose zakačite u punđu ili presavijenu na pola vežite gumicom. Sačekajte da se tako naneta pena prirodno osuši. nakon par sati skinite šnalu ili gumicu i uživajte u pogledu na ogledalo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation