Kako uštedeti pare

Brzina i stepen uspešnosti sa kojom štedite novac je relativna i zavisi od vas i vaših potreba ali i umeća da uštedite novac.

Kako bi ste uštedeli novac potrebno je da ispred sebe prvo postavite jasan cilj zbog koga je uopšte i potrebno da štedite.
Ukoliko cilj postoji, to će samo po sebi predstavljati dovoljan podsticaj i doprineće uspehu prilikom štednje.

Možete štedeti tako što ćete uskratiti plaćanje neke svoje ne tako bitne lične potrebe. Naprimer, izuzev ako to nije neophodno, preskočite poneku vožnju taksijem i prošetajte peške do mesta na koje ste se uputili. Tako, ne da ćete samo uštedeti novac, već ćete i šetnjom doprineti svom zdravlju.

Sve što možete sami da uradite na sebi uradite i nemojte za tu uslugu plaćati druge. Recimo ukoliko to znate, sami ofarbajte svoju kosu, fenirajte se ili oblikujte i lakirajte nokte. U letnjem periodu, sunčajte se prirodno, na suncu, umesto u solarijumu. Nekoliko takvih sitnica koje obavite sami, uštedeće znatnu količinu novca koju bi ste u protivnom morali da potrošite u različitim salonima za negu lepote.

Kupujte skupe i kvalitetne stvari i predmete umesto jeftinih i brzo kvarljivih ili brzopotrošnih i nekvalitetnih. Time ćete biti u prilici da imate i trošite kvalitetne stvari što će direktno uticati na vaš kvalitet života, i izbeći ćete bespotrebno i često trošenje novca na stvari koje su ne kvalitetne i koje kao takve brzo morate da zamenite drugim stvarima.

Takodje možete otvoriti i neki štedni račun na koji možete stavljati novac koji odvojite svakog meseca i da se polako iz meseca u mesec gomila kamata. To neće biti neka velika ušteda u prvom mesecu, ali kroz neko vreme može se nakupiti fina svota novca koja vam svakako neće biti zanemarljiva. Što se štednje u banci tiče, tu ćete imati mogućnost da štedite u više valuta: u eurima, dinarima, dolarima itd. Pre nego što se odlučite za odredjenu valutu pogledajte kakav je kurs dolara, evra i dinara i njihovo kretanje u poslednje vreme pa napravite najbolji izbor.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation