Kako usporiti metabolizam

Problem usporenog metabolizma nikako ne treba zanemarivati. Ako osoba ima ubrzan metabozam, ona koliko god jede, ne može da se ugoji. Ukoliko primetite da vi imate ovaj problem, odmah reagujte, odnosno poradite na tome da ubrzate vaš metabolizam.
Postoji nekoliko načina kako to možete da uradite.

Kako usporiti metabolizam?

1. Izbegavajte slatkiše. Ovo vam savetujemo iz razloga što su slatkiši bogati kalorijama i veoma se brzo svare. Zato se potrudite da ih što manje konzumirate. Ipak, to zadovoljstvo možete priuštiti sebi ponekad, ali nikako svaki dan.

2. Potrudite se da budete fizički aktivni. To podrazumeva da svaki ili svaki drugi dan šetate ili vozite bicikl. Možete se upisati na neki sport ili aerobic. Jednostavno se bavite nekom fizičkom aktivnošću i pazite da to bude redovno. Nemojte zaboravljati na treninge jer vam treniranje na kratke staze neće pomoći. Kada je reč o vežbama, trebalo bi da radite kardio vežbe, treninge snage i vežbe za jačanje tela. Ovo će sigurno poboljšati rad vašeg metabolizma.

3. Potrudite se da imate više obroka dnevno. Znači, nemojte jesti samo 3 puta dnevno nego čak i do 5,6. Važno je da se trudite da ne preskačete obroke jer je to veoma štetno za vaš metabolizam. Više manjih obroka u toku dana će pomoći da vaš metabolizam radi baš kako treba.

4. Ne preterujte sa alkoholom. Alkohol možete konzumirati s vremena na vreme ali nikako svakodnevno ili česte pijanke jer to može samo negativno uticati na vaš metabolizam.

5. Birajte hranu. To podrazumeva da izbegavate namirnice bogate šećerom, alkohol ali , što je još važnije, da birate zdrave namirnice. Izbacite nezdrave namirnice kao što su brza hrana, hamburgeri, pljeskavice i sl. Potpuno promenite vaš način ishrane tako što ćete jesti samo zdrave namirnice. Tu se podrazumeva što više voća i povrća. Zdrave namirnice je teže svariti, te će to usporiti vaš metabolizam.

Ono što bi trebalo da znate i na šta bi posebno trebalo da obratite pažnju je da ne koristite nikakve preparate koji se reklamiraju za metabolizam. To može dovesti samo do metaboličkog disbalansa što može biti veoma opasno i tada bi trebali da se obratite stručnom licu, odnosno lekaru.

Uz pomoć ovih naših saveta usporićete vaš metabolizam i sigurno ćete biti zadovoljni onim što ste postigli. Samo se strogo pridržavajte svega navedenog i rezultati sigurno neće izostati. U krajnjem slučaju, možete se obratiti i nutricionisti, koji će vam prepisati detaljan program ishrane, kojeg bi trebalo da se pridržavate kako biste uspeli u onome što želite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation