Kako uraditi piling tela

Ako želite da vam koža uvek bude meka i sjajna, bitno je posvetiti joj dovoljno vremena i priuštiti joj negu kakvu zaslužuje, jer ipak je ona najveći i najizloženiji organ u telu. Potrebno je redovno uklanjati nečistoće sa nje. Ovo se prvenstveno odnosi na uklanjanje gornjeg, mrtvog sloja kože, koji se najbolje eliminiše temeljnim, kvalitetnim pilingom koji je osnova nege kože. Odstranjujući višak mrtvog tkiva,podstiče se prirodna regeneracija površinskog sloja kože.

Piling tela je najbolje raditi jednom do dva puta nedeljno, dok je za lice potrebno dva do tri puta jer je podložnije prljanju i lučenju masnoće. Kad radite piling tela, ne žurite i temeljno se pripremite pre ulaska pod tuš. Pre tuširanja, kožu izmasirajte mekanom četkom ili malo grubljim peškirom. Započnite od vrata, pa lagano krenite ka dole, sve do stopala.

Nakon što ste to učinili, uđite pod tuš i pokvasite se. Na rukavicu za kupanje stavi sredstvo za piling (kupovno ili pravljeno, izbor je na vama) i lagano ga utrljajte u kožu, posebnu pažnju obraćajući na problematična mesta kao što su noge ii stomak. Utrljavajte piling u kožu snažnim, energičnim, kružnim pokretima i tako izmasirajte celo telo. Posebno se zadržite na područjima gde je koža deblja, kao što su laktovi, pete ili olena.

Kada se završili utrljavanje i masažu, celo telo dobro isperite mlakom vodom, ne vrućom. Pretopla voda može oštetiti novi sloj kože koji je jako tanak i podložan oštećenjima. Nakon tuširanja, telo blago istapkajte ne toliko grubim peškirom kako bi upio višak vode. Na suvo telo nanesite hidratantnu kremu ili mleko. Piling veoma isušuje kožu, pa je zato hidriranje tela nakon njega jako bitno.

Koža lica je osetljivija od tela, pa zato s njom treba pažljivije. Postoje posebni pilinzi koji su namenjeni baš koži lica jer sadrže manje granula nego pilinzi za telo, i nisu toliko abrazivni. Kada radite piling lica, izbegavajte područja oko očiju jer su veoma osetljiva, pošto je koža oko njih jako tanka.

Zato je preporuka da vam piling lica radi stručna osoba, koja će ovo problematično područje adekvatno zažtititi. Ukoliko pak nemate vremena za kozmetičara, pilinge i sredstva za čišćenje lica najbolje nanositi mekanoim sunđerom, takođe kružnim pokretima. Piling sa lica sperite mlakom vodomi ne zaboravite da na kraju nanesete hidratantnu kremu kako bi nov sloj kože na licu dobio potrebne vitamine i hranljive sastojke.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation