Kako ukloniti strije

Prilikom naglog mršavljenja ili gojenja koža se rastegne i tad nastaju strije. Prvo se pojave crvene fleke koje vremenom izblede i dobiju srebrne linije. U dermisu koji koži daje elastičnost se pojavljuju strije. Ukoliko se koža često isteže tada dermis puca i ostavlja ožiljke na koži koji se posle trebaju ukloniti tretmanom iz oblasti plastične hirurgije.

Strije se javljaju i kod muškaraca i kod žena, ali kod žena se češće javljaju u trudnoći, pojavljuju se na zadnjici, kukovima, stomaku grudima kao i na gornjem delu ruku.

Tretmani za strije – imaju metode kojima se uklanjaju strije, ali efekat zavisi i od Vašeg starosnog doba kao i od načina ishrane.

Hirurške metode – kod uklanjanja strija veoma uspešni mogu da budu: hemijski pilinzi, dermoabrazija i laserska operacija.

Losioni i kreme – ako ste trudni pitajte svog lekara da Vam prepiše preparat protiv strija. Takođe postoje prirodna ulja koja pomažu kod sprečavanja pojavljivanja strija, koje je bolje u trudnoći sprečiti nego tek kasnije.

Dijeta i vežbanje – potrebno je da pijete dosta vode, jer se na taj način održava koža mekom i elastičnom i to sprečava pojavljivanje strija. Kofein kao i loša ishrana mogu izazvati nastanak strija. Jedite hranu koja sadrži cink, isto tako i vitamine A i C,kao što su:mrkva, mleko, jaja, riba, lešnici. Pre ovih metoda razgovarajte sa svojim doktorom, jer će Vam on preporučiti tretman koji Vama najviše odgovara.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation