Kako ukloniti modrice

Svi padovi ili jači udarci dovode do toga da se krv izliva kroz manje krvne sudove, na toj regiji koža poprima tamnu boju, bolje rečeno nastane se ne baš lepa fleka – modrica.

Pri slabijem udarcu, krvarenje zahvata isključivo površinski kožni sloj. U slučaju da krvarenje zahvati duboke slojeve, u blizini kosti ili mišića, ishod je dramatičniji.

Kada se udarac dogodi, koža poprima fleke tamnije boje. One su manjeg obima i u obliku tačke u slučaju masnice. Ako se radi o jednako obojenoj pojavi nešto većih razmera, u pitanju je podliv.

Ima osoba koje dobijaju modrice i zbog izuzetno blagog udarca – u slučaju da su kapilari veoma osetljivi, a što je ponekad u vezi sa naslednim faktorom.

U slučaju slabijeg udarca i modrice blede nijanse, nema naročite potrebe za lekarskom pomoći. Eventualno, ako se javi bol, i tkivo bude otečeno, savetuje se korišćenje krema, gelova itd koji obiluju heparinom ili sastojcima te vrste, da bi se onemogućilo da se krv zgruša. Kod dramatičnijih pojava, u slučaju povećanja temperature na toj regiji, možete popiti lek protiv upale, a recept će Vam dati doktor.

Da umanjite bol i da otok spadne, pomoći će obloga leda na tu regiju.
Kako biste što je moguće ranije uklonili modricu, primenite homeopatski lek.

Krema (a mogu i granule) će umanjiti bol, otečenost i omogućiti da krv dobro protiče. Možete probati i sa papričicom ili ananasom, oboje u vidu kapsula, radi bržeg oporavka.
Važno je znati

Do modrica može doći naglo i ako se udarac nije dogodio. Ovo je alarmantni simptom, te se posavetujte sa lekarom da bi se utvrdio uzrok. To ukazuje na neka oboljenja a može biti i posledica lečenja nekim od medikamenata. Na primer, ako modrice zahvataju noge to ukazuje na teškoće sa venama, odnosno poremećenu funkciju krvotoka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation