Kako udebljati noge

Vaše noge su kao i svaki drugi deo vašeg tela u najvećoj meri izgrađene od kostiju i mišića.

Razvijenost i količina mišićne mase na njima, nešto je što direktno uslovljava njihovu debljinu.

Dakle, ukoliko je vaša potreba da udebljate noge, potrebno je da obezbedite svom organizmu dovoljan unos materija neophodnih za građu mišića, odnosno dovoljan unos proteina.

Potom je potrebno i da kroz uvršćenu svakodnevnu fizičku aktivnost, redovno angažujete baš mišiće nogu, kako bi ste ih time podstakli da se razvijaju i kako bi organizam proteine koje razgrađuje usmerio baš tu.

Kao fizička aktivnost idealna da postignete baš taj cilj, pomoći će vam vožnja bicikla i intezivna svakodnevna šetnja ako je moguće po terenu koji je za početak na blagoj, a kasnije i na strmijoj uzbrdici. Ovakav vid aktivnosti, najbolje je da sprovodite u kombinaciji sa vežbama koje posebno angažuju određene regije nogu. To su recimo čučnjevi ili korišćenje stepera.

Takođe, korisno je i trčanje po pokretnoj traci ili u mestu. Ukoliko iz nekog razloga niste u prilici da koristite steper, idealno će pokazati rezultat i to ukoliko se učestalo u nekoliko serija penjete uz stepenice i niz njih silazite naizmenično. Stepenice će vam sigurno biti uvek dostupne, bilo u poslovnom ili u objektu u kome živite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation