Kako ublažiti bol

Većina nas oseća fizičke, hronične bolove, ali postoje načini koji će vam pomoći da ih se oslobodite.
Svako od nas odlučuje na koji način će pomoći sebi. Neki se odluče za lekove, neki za druge prirodne načine, dok neki koriste kombinaciju oba.

Ono što je kod ljudi najčešće to je bol u glavi koji može vremenom preći u migrene, i jako je neprijatan.

Ako ipak izbegavate lekove, evo nekih načina ali pre nego što počnete treba da naučite kako da pravilno dišete – Udahnite pa izdahnite duboko. Zauzmite poziciju koja vam odgovara ili lezite ili sedite i spokojno dišite. Opustite svoje mišiće, skoncentrišite se na celo vaše telo. Posle par minuta probajte sa ovih 5 tehnika koje vam mogz pomoći da se oslobodite fizičkog bola:

1 – Skoncentrišite se na vaš bol, na uzrok bola, da li vas pecka,peče, da li osećate lupanje, da li vam je toplo ili hladno, da li se bolovi povećavaju ili ne? Morate razumeti bol, da bi se izborili sa njim. Najefikasnije je izbaciti reč bol iz upotrebe i prihvatiti kao kao nešto što će proći.

2 – Sada se skoncentrišite na deo tela na kojem ne osećate bol. Iako mislite da vas ipak sve boli ipak ćete pronaći mesto na kojem ne osećate bol, možda je to lice, prsti,bilo šta. Ovako ćete shvatiti da ne osećate bol svuda nego na samo nekim delovima tela.

3 – Zatim usmerite misli na nešto drugo, npr.šta ćete večerati, na zrake sunca u vašoj sobi… Na ovaj način ćete ublažiti bol jer ćete videti da u vašem životu postoje i druge, lepše stvari koje su mnogo bolje, prijatnije, lepše.

4 – A sada maštajte o nekom mestu gde ste bili, gde vas ništa nije bolelo ,gde vam je bilo prijatno. Učinite da ta slika oživi u vašoj glavi, na taj način ćete pobeći od bola i opustiti vaše telo.

5 – Na kraju opišite vaše trenutno iskustvo tako što ćete naglas izgovarati šta radite u tom trenutku, npr.ležim u krevetu i gledam film. Na ovaj način menjate emocije i misli koje su stresne na ono što se dešava izvan bola, u tom trenutku.

Kada opisujete šta vam se dešava ne koristite prideve jer su oni jaki za poboljšavanje reči a mine želimo da na taj način povećamo bol. Nekoliko puta ponovite šta vam se dešava ali bez prideva pa vam možda neka od ovih tehnika i pomogne.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation