Kako sve može da se koristi streč folija?

Streč folija je nepravedno zapostavljena kada je njena upotreba u pitanju, a zaista ima mnogo benefita. Kada pomislimo na streč foliju, prvo se setimo njene upotrebe u kuhinji, a istina je da je to samo jedan delić gde je sve možemo koristiti.

Pomislite samo na selidbu i na to koliko stresa ona donosi. Stara narodna poslovica kaže ,,ko se seli, taj se ne veseli,, i pokušajte da se setite samo jednog čoveka iz vaše okoline koji je bio oduševljen jer mora da pakuje gomilu stvari i premešta nameštaj.

Ovde dolazimo do sjajne streč folije koja će svaku selidbu učini manje stresnom i pomoći vam prilikom pakovanja stvari i nameštaja za novi dom. Streč folija nije samo rezervisana za staklariju i vaše omiljene tanjire i šolje za koje mislite da se mogu polomiti prilikom selidbe. Ovaj materijal za pakovanje je odličan za zaštitu nameštaja jer lepo prijanja, ne koristi se lepljiva traka i vaše ormare i fotelje ćete zaštititi od ogrebotina.

Priznajte da ste pomislili na sve fioke i vrata visećih elemenata i koliki je problem njihova selidba. Ako ne pristajete na opciju da skidate sva vrata i vadite sve fioke streč folija je rešenje ovog problema. Uz pomoć streč folije kojom ćete zalepiti ove delove nameštaja, vrata visećih elemenata i fioke ostaće na jednom mestu.

Ako ovom metodom omotate fioke komode ili ormara vaša garderoba može ostati unutra, ne morate je vaditi i posebno pakovati. Ovo je u isto vreme i veoma praktično jer štedite prostor u kamionu za neke druge stvari.

Ako ne želite da koristite kutije za selidbu, sve kablove kućnih aparata možete omotati i obezbediti ovim materijalom. Još jedna benefit streč folije je ta što će vam nameštaj na odredište stići bez prašine i prljavštine.

Sva prljavština i prašina ostaće na foliji kada se skine, a nameštaj ulazi u novi prostor čist. Ovi saveti se ne odnose ukoliko imate kožni nameštaj jer ako ga upakujete u streč foliju može doći do kondenzacije i vlaga može ozbiljno da ošteti vaš nameštaj.

Nemojte da vas brine veličina nameštaja i to kako ćete ga spakovati jer postoje velike rolne streč folije u prodaji upravo za ovu namenu. Najvažnije je da dobro upakujete ivice nameštaja jer se one najlakše oštete prilikom transporta.

Naravno, odmah nakon umotavanja tapaciranog nameštaja prilikom selidbe, streč folija ima najveću primenu u kuhinji. Pomislite samo na sve namirnice koje ste zaštitili ovom praktičnom folijom. Ovaj materijal je odličan saveznik svake domaćice kada govorimo o hrani, i njenom čuvanju.

Kada pripremamo hranu unapred, a želimo da izgleda sveže i neosušeno kad dođu gosti, obavezno preko hrane zategnemo parče streč folije da održimo svežinu namirnica.

Svi smo bar jednom kuvali puding za fil torte i hladili ga tako što odgore stavimo streč foliju da se ne uhvati korica. Ako niste, obavezno probajte ovaj trik.

Kao što vidite, iako možda niste znali višestruka je primena streč folije i njeni benefiti su nebrojeni, a mi smo sigurni da je bila bar još neka situacija u kojoj vas je ovaj materijal spasio.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation