Kako srediti nokte

Lepi, negovani i zdravi nokti mogu vrlo pozitivno delovati na naše samopouzdanje, i u velikom broju slučajeva, privlače pažnju suprotnog pola. Manikir možete uraditi u svakom kozmetičkom salonu, a uz naše savete, možete ga uraditi i kod kuće.

– Pripremite sav pribor koji vam je potreban, pa čak i ono što će vam možda trebati, a možda neće. Ne želite da upropastite sveže nalakirane nokte tražeći aceton ili komad vate.

– Pripremite ruke za manikir. Dobro ih operite sapunom i ukoliko za tim ima potrebe, skinite sav prethodni lak s noktiju odstranjivačem laka za nokte i vatom. Ponovite postupak pranja ruku i ostavite ih u mlakoj vodi sa sapunicom pet, šest minuta. Isperite ih toplom vodom i nanesite kremu za ruke.

– Sredite zanoktice. Mrtva koža koja prekriva donji, živi deo nokta nikako ne može izgledati lepo, zato je potrebno da ga uklonite. Nakon što omekšte ruke, nanesite poseban preparat na zanoktice i štapićem ih blago povlačite ka dole, a višak odsecite ne previše oštrim makazicama. Nikad ne secite suve zanoktice da ne dođe do infekcije.

– Imajte pripremljena tri laka, osnovni i završni premaz i lak u boji po izboru. Prvo nanesite osnovni premaz na nokat u tri poteza, prethodno sa četke uklonivši višak. Kad se malo prosuši, potopite ruke u hladnu vodu i otresite ih. Nakon par minuta, nanesite lak u boji i sačekajte da se prosuši.

– Nanesite još jedan sloj laka i eventualne greške uklonite štapićem za uši umočenim u aceton. Potopite ruke u hladnu vodu i čekajte da se prosuše. Nanesite završni sloj.

Sačekajte da se svi nokti dobro prosuše pre nego što počnete da radite bilo šta drugo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation