Kako sniziti krvni pritisak

Danas je hipertenzija uz kardiovaskularne bolesti jedna od najzastupljenijih bolesti na planeti…Loša i nezdrava ishrana,nervoza i stalna izloženost stresu,manjak kretanja,kao i nedostatak fizičke aktivnosti uzrokuju stanje poznatije kao hipertenzija – povišen krvni pritisak.

Zvanična medicina nudi velik broj rešenja i medikamenata koji ovu bolest dovode u red i uspešno leče.Međutim ukoliko patite od hipertenzije, ovi saveti, koliko god delovali čudno, mogu biti puno delotvorniji od lekova.

KAKO SNIZITI KRVNI PRITISAK PRIRODNIM PUTEM?

1. Sunčajte se – Tokom leta obavezno treba izbegavati izlaganje suncu od 11 do 17 časova, ali pre i posle toga slobodno se prepustite blagotvornom učinku sunčevih zraka. Naučnici sa Univerziteta Edinburg otkrili su da se krvni pritisak osoba koje su se redovno sunčale znatno snizio i to mnogo pre nego što se povećao nivo D vitamina u organizmu. Razlog: Sunčevi zraci transformišu nitrate iz kože u azot-oksid, koji proširuje i opušta krvne sudove.

2. lzdvojte nekoliko minuta za meditaciju: lako ste zatrpani poslom i po ceo dan ne ustajete od radnog stola, izdvojte petnaestak minuta za meditaciju. Možda će vam to u prvom momentu biti malo teže, ali kada steknete naviku da se svakodnevno, makar i nakratko, izolujete od posla i ostatka sveta, ne samo da će se vaš krvni pritisak sniziti već će se ublažiti i šteta koju uzrokuje svakodnevni stres. Zatvorite oči i duboko dišite, obratite pažnju na svaki udisaj i izdisaj, i za to vreme ne mislite ni na šta drugo.

3. Zagrlite voljenu osobu: Prema istraživanju objavljenom u časopisu Biological Psychology, osobe koje svakodnevno grle svoje partnere ili drage osobe imaju znatno niži krvni pritisak nego one koje to retko čine.To se povezuje sa učinkom hormona oksitocina koji smiruje nerve, a istovremeno relaksira srce i krvne sudove.

PRIRODNI LEK PROTIV HIPERTENZIJE

Ako imate blago povišen krvni pritisak(blaga hipertenzija) obavezno napravite sledeći recept od meda i cimeta..Osim što će držati vaš pritisak pod kontrolom , ovaj prirodni lek je idealan za mršavljenje i skidanje viška kilograma sa stomaka..

• Pomešajte pola kg kvalitetnog domaćeg meda sa 1/4 kg(250g) cimeta u prahu.Svakodnevno uzimajte po kašičicu ovog prirodnog leka pola sata pre svih glavnih obroka.Kada pojedete celu količinu,pauzirajte sa terapijom najmanje 90 dana.Posle tog perioda napravite novu turu mešavine i ponovo započnite terapiju.
Nadamo se da vam se sviđaju naše preporuke i predlozi.Ono što nikako ne smete zanemariti je i redovno merenje krvnog pritiska .Za više informacija o uzrocima,simptomima,lečenju i ishrani protiv hipertenzije posetite stranicu : http://dijetamesecevemene.com/zdravlje/arterijska-hipertenzija-simptomi-ishrana/

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation