Kako smršati bez gladovanja

Nije lako izgubiti suvišne kilograme. Koliko puta ste odlučili da smršate, započeli dijetu koja se neslavno završila? Potrebna Vam je velika upornost. Naoružajte se strpljenjem i započnite dijetu već danas, a ne ”od sutra” niti ”od ponedeljka”.

Bitno je smanjite apetit, više se krećete i budete dosledni.

Lagana supica ili salata pre obroka će stvoriti osećaj sitosti i nećete se prejesti. Želudac će biti rasterećeniji.
Desetak minuta pre jela, počastite se šakom lešnika, badema ili suvog grožđa. Apetit će Vam biti manji.

Neka obroci budu laganiji i manji, ali češći – na svaka 3 sata. Ukoliko jedete 1 -2 puta dnevno u većim količinama, Vaš organizam pravi zalihe jer se navikao da ne dobija hranu često, a to će usporiti metabolizam. A brz metabolizam je od presudnog značaja za skidanje suvišnih kilograma. Neka Vam užina bude lagana salata, supa, voće ili kuvano povrće.

Vodu pijte pre početka obroka ili posle, nikako u toku obroka. Ako pijete vodu dok jelo traje, apetit će biti veći. Izbegavajte da se hranite u hamburgerijama, nemojte jesti čips, pomfrit, a smanjite unos slatkiša.

Poslovica kaže ”Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru pokloni neprijatelju”. Da budemo precizniji, doručak treba da bude malo bogatiji, a ručak i večera laganiji.

Ukoliko ništa od ovoga ne želite raditi, pod izgovorom da nemate vremena ili slično, a tražite neka brža, instant rešenja, jedino što vam još preostaje kao opcija su tretmani estetske hirurgije kao što su liposukcija ili na primer abdominoplastika.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation