Kako smanjiti stomak

Postoji mnogo dosadnih ,,trikova’’ o tome kako da se osloboditi stomačnog sala.

Iako ne postoji ,,čarobni štapić ” koji će posebno ciljati abdominalne masti, ovaj članak će objasniti kako se možete osloboditi ,,pojasa za spasavanje’’.

Znajući koji ste tip tela (jabučasti, kruškasti ili peščani sat), lakše će te prilagoditi rutinu vežbanja i ishrane vašem rasporedu masnoća, čineći njihov gubitak mnogo lakšim.

Vežbajte da bi smršali. Aerobne vežbe će omogućiti masti po celom telu, uključujući i stomak. Bez obzira na oblik i veličinu vašeg tela, sagorevanje masnoća nastaje uvek nakon vežbanja, dok se odmarate.

Zato budite sigurni da se fokusirate na vežbe za sagorevanje masnoća, pre nego na jačanje, ali ne zaboravite ni na to, jer ako su npr. vaši trbušni mišići pokriveni masnoćama, bez jačanje tih mišića, teško da tu masnoću možete sagoreti.

Počnite i sa treninzima izdržljivosti. Pri sagorevanju masti, kombinacija kardiovaskularnih ( aerobnih) vežbi sa otporom je efikasnija od čisto kardiovaskularnog treninga. Tako možete raditi treninge opterećenja sa tegovima, mašinama ili sopstvenom težinom.

Smanjite unos kalorija. Vodite dnevnik ishrane za nedelju dana da vidite koliko obično jedete dnevno. Kada imate osnova ,dobra polazna tačka je da se smanji taj dnevni iznos za 300 kalorija dnevno.

Izmerite struk pre nego što počnete redukovanje kalorija, i opet se izerite mesec dana kasnije. Videćete rezultate.

Motivišite se tako što će te se obavestiti o rizicima povezanim sa stomačnim salom. Razumevanje zdravstvenih problema povezanih sa stomačnim salom može vam povećati svest o kardiovaskularnim bolestima, dijabetesu i raku. Smanjite ,,šlauf’’ prvenstveno radi zdravlja, a tek onda radi lepote.

Inače, postoji još jedan način da smanjite stomak a to je pomoću tretmana estetske hirurgije koji se zove abdominoplastika.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation