Kako smanjiti modricu

Svakome se dešava da se udari o ivicu stola, ormana ili kreveta. Uz kratkotrajni bol, rezultat su i modrice – koje nisu naročito estetski lepe. Evo nekoliko saveta kako da taj problem što pre rešite.

Kako smanjiti modricu?

Ako na mestu povrede nemate posekotina niti ogrebotina, pre nego što se modrica pojavi, stavite na povređeno mesto oblogu od leda. Veći komad leda ili manje kocke zavijte u tanji peškir i stavite na mesto povrede, gde treba da stoji narednih 15 minuta. Metodu ponavljajte na svakih 60 minuta. Modrica će postati manje uočljiva ili se neće pojaviti uopšte.

Da biste poboljšali protok krvi i oporavili vene i kapilare na mestu povrede, dan nakon što se naneli hladnu oblogu, nanesite toplu.

Ako na predelu povrede ima posekotina ili ogrebotina, nesto povrede isperite blagim sapunom i mlakom vodom. Po potrebi tretirajte povredu antibiotik – kremom ili prahom i zaštitite flasterom ili zavojem.

Modrice su zapravo nakupljena krv ispod sloja kože. Pospešite cirkulaciju tako što ćete povređeni ekstremitet (ruku ili nogu) podići na gore. Tako će krv nastaviti da normalno cirkuliše i modrica se neće pojaviti ili će biti blaža.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation