Kako smanjiti bore

Bore su normalna posledica starenja, i najčešće se javljaju oko očiju i usta. Ne mogu se potpuno ukloniti, niti se mogu izbeći, ali uz par trikova i dobar puder koji odgovara vašem tenu i teksturi kože, možete da ih ublažite.

Ako ne možete da pronađete pravu nijansu za vas, odlučite se za malo svetliju nijansu od vašeg tena, jer će nakon nanošenja koža izgledati svežije.

Ne postoji pisano pravilo kada prve bore počinju da se pojavljuju. U mlađim godinama možete koristiti sve teksture pudera i podloga, dok za žene u zrelijim godinama najviše odgovraju tečni i kremasti puderi, ali nemojte preterivati u njihovom nanošenju. Izbegavajte pudere u prahu i kamenu, jer će on još više istaći bore.

Ipak, nijedan puder neće izgledati lepo niti postići pravi efekat ako koža nije negovana. Zato makar jednom nedeljno licu priuštite piling koji će ukloniti višak masnoća i izumrlih ćelija.

Dekorativna kozmetika sadrži mnogo hemikalija koje mogu ubrzati nastanak bora.

Zato se potrudite da se što manje šminkate, a ako to morate činiti svakodnevno, neka to bude što prirodnija i kvalitetnija šminka.

Za sitne bore oko usana ili očiju, takozvane ,,smejalice’’ i sami možete pripremiti od kokosovog ulja i smeđeg šećera. Po kašičicu navedenih sastojaka promešajte i nanesite oko usta.

Sačekajte dva minuta i isperite.ovim sastojcima će te omekšati kožu i otvoriti pore, što je jako bitno za bolje upijanje hidratantnih krema.

Opšte je poznato da izloženost suncu na duge staze izaziva oštećenja kože i stvaranje finih linije koje će kasnije postati bore. Zato pre svakog izlaska na sunce koristite mleko ili kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, nebitno da li je leto ili zima, sunceje podjednako štetno.

Unosite svakodnevno dovoljno tečnosti kako bi hidrirali ćelije kože. Prestanite sa lošim navikama kao što su kasni odlazak na spavanje, alkohol ili cigarete, i posvetite se zdravijem životu.

Takođe, korigujte ishranu, jer će to svakako biti višestruko korisno. Izbegavajte da se često mrštite ili durite.

Verovatno je većina vas već čula da postoje i vrlo uspešni tretmani iz oblasti estetske hirurgije koji mogu rešiti problem bora odnosno staranje kože. Jedan od takvih tretmana je svakako lifting lica odnosno podmladjivanje lica.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation