Kako smanjiti apetit

Ako vam se dešava da jedete i onda kada niste gladni, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da smanjite apetit i tako unosite manje kalorija i izbegnete neželjene kolograme.

Jedna jabuka sadrži oko 5 grama vlakana koji će vas zasititi nekoliko sati i nećete imati potrebu da uzimate druge namirnice. Nema rizika ni od povećanja šećera jer šećer iz jabuke ne utiče na nivo šećera u krvi.

Osobe koje žele da izgube masnoću, treba da konzumiraju lanene semenke jer one otapaju mast sa vašeg tela. Konzumirajte ih zajedno sa jogurtom, pomešajte i popite. Vaše raspolpženje će se popraviti kada uočite gubitak masnoće a popravićete i količinu proteina unešenih u organizam.

Kako bi smanjili glad, pijte dosta tečnosti jer ako budete dehidrirali, osećaj gladi će se povećati, bićete umorni i čak i ako niste gladni imaćete osećaj da jeste.

Isto tako da umanjite glad, obrok započnite sa tanjirom supice, ne sadrži mnogo kalorija, možete je jesti u neograničenim količinama a što je najbitnije, zasitiće vas i umanjiti vam želju za drugim namirnicama.

Kada ustanete, dan započnite sa zobenim pahuljicama, one će sprečiti glad. Ove pahuljice sadrže jako puno vlakana i imaju mali sadržaj šećera. Uz zobene pahuljice možete dodati vrlo malo javorovog sirupa ili cimeta, za bolji ukus.

Mnogi od vas piju kafu a da i ne znaju da ona smanjuje apetit. Kofein nas drži budnima ali ako se pije i umerenim dozama, smanjiće nam apetit.

Losos je riba bogata proteinima, učiniće da budemo siti, ispuniće nas energijom čak i nekoliko sati od konzumiranja i što je bitno, smanjiće nam apetit.

Bademi su isto tako dobri za smanjenje apetita, sadrže zdrave masti. Treba ih uzeti čim osetite i najmanju glad a ne kad vam stomak već “zacvrči” jer plodovi ovih orasa imaju uticaj tek pola sata od konzumiranja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation