Kako se zaštititi od komaraca

Prisustvo komaraca u vrelim letnjim danima je gotovo neizbežno.

Ove male napasti su vas sigurno nebrojeno puta do sada učinili nervoznim svojim ujedom ili dosadnim zujanjem oko uveta.

Ohrabrujuće je ipak to, da je njihovo prisustvo ipak moguće svesti na minimum i time i poštedeti sebe nepotrebnog nerviranja.

Prvo, kao zaštitu od komaraca imajte pri ruci neko zaštitno sredstvo protiv njih koje možete naneti na kožu u trenutku kada naiđete na njihov roj ili isto sredstvo nanesite preventivno pre izlaska u šetnju i pre mogućnosti da vas ujedu.

Ukoliko nemate pri ruci ovakvo pomenuto sredstvo, morate da znate da postoje određeni mirisi na koje su komarci osetljivi i od kojih se sklanjaju. To su jaki i oštri mirisi, kao što je miris rakije, ili miris sirćeta. Zato ukoliko želite da budete i sedite u prirodi, ponesite sa sobom malo rakije ili sirćeta i stavite u svoju blizinu odakle će vas štititi.

Svoj prostor obezbedite komarnicima ili aparatima koji se uključuju u struju i koji emitujući određene zrake bezbedne za čoveka i životinje, teraju komarce. Ovakve aparate, moguće je naći u apotekama i neki od njih rade na struju, dok neki funkcionišu i na baterije i time su mobilni.

Bitno je naglasiti da su ovi aparati potpuno bezbedni kako za odraslog čoveka, tako i za bebe i varijante koje rade na baterije, bezbedno je prikačiti i na bebina kolica jer ne sadrže nikakve otrovne niti štetne materije ili hemikalije i nemaju negativna svojstva.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation