Kako se spakovati za put‏

Često kada planirate odlazak na put, prva dilema posle odabira destinacije, jeste kako se spakovati?
Šta poneti sa sobom?
U tom slučaju, napravite dobru organizaciju svog plana putovanja.

Morate prvo znati koliko se u mestu u koje putujete želite zadržati. Srazmerno tome, biće vam puno jasnije i šta bi trebalo poneti.

Počnite od važnih sitnica.

U odvojenu torbicu ili neseser spakujte sredstva za higijenu neophodna za boravak na putovanju: Pastu i četkicu za zube, sapun, kupku, šampon i regenerator, mleko za telo, odgovarajuće kreme, češalj, pribor za brijanje i par peškira. Uz sve to, u istu torbicu ne bi bilo loše da dodate i pakovanje hanzaplasta, i par vrsta lekova koji bi mogli da vam budu potrebni, najčešće antibiotik za slučaj prehlade i analgetik za slučaj bolova. Ne smete se oslanjati i prepuštati stvari slučaju, jer ne znate koliko je u mestu u koje idete blizu prva ambulanta ili apoteka.

Nakon osnovnih sitnica, vreme je da u kofer dodate garderobu i obuću. Jednostavno proračunajte odnos trajanja putovanja i broj dnevnih presvlačenja i srazmerno tome odaberite garderobu koju nosite. Uvek računajte na moguće temperaturne promene i razlike i ponesite više vrsta odevnih predmeta bez obzira na godišnje doba u kome putujete.
Obuću posebno odvojte u zasebne vrećice ili kese.

Spakujte fen, presu za kosu ukoliko je koristite i slične predmete koji su vam u svakodnevnoj upotrebi neophodni.

Zatvorite kofer, i u torbu koju nosite kao ručnu, spakujte stvari i sitnice koje je neophodno da uvek imate uz sebe, pa i u toku putovanja. To su: dokumenta, novac, telefon, punjač za telefon, ključevi, foto aparat, korektivna kozmetika odnosno šminka, parfem, dezodorans, žvake, papirne i vlazne maramice, antibakterijski gel.

Svemu dodajte malo osmeha i dobre volje i sasvim spremni, najbolje u odabranom društvu, krenite na put!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation