Kako se rešiti mamurluka?

Budite se nedeljom u podne, otvarate oči, želudac se okreće u vama, a soba oko vas?! Uzrok ovoga je najčešće duga i burna noć sa “sa par čaša viška”, a povod ni vama samima nije jasan, ni poznat, u većini slučajeva.

Svi su u kući veseli i raspoloženi, jer nedelja je slobodan dan, bez obaveza. Već su odavno svi ustali i doručkovali, samo ste vi vezani za krevet i jedini put koji prelazite je do kupatila, zbog osećaja mučnine i nagona na povraćanje. Na spomen hrane želudac se koči, čuje se njegov jauk, potrebna mu je hrana, ali prostora u njemu je premalo. Još je ispunjen onim “parom čaša viška”.

Smeta vam sve oko vas: upaljen televizor na MUTE-u, miris hrane, ljudi koji preglasno pričaju i oni čije papuče lupaju kao da su podkovan, a vrata,vrata kao da su gvozdena. Svetlost vas muči kao i bebe koje su tek rođene i najrađe bi se rasplakali kao i one. Glava vam se čini duplo teža nego obično i počinje da vas pritiska glavobolja koja može prerasti i u migrenu. Oči su vam svo vreme na pola koplja, spava vam se, a ne možete. Prevrćete se po krevetu što lakšim pokretima, kao bolesnici, tražeći najudobniji položaj, ali nijedan nije takav.

Verovatno se pitate kako se što pre osloboditi svega ovoga. Želite se otrezniti i brzo vratiti u normalu. Pokušavate sa raznim “babinim pričama” (pri tome mislim na ispijanje velike količine vode, još bolje kisele sa puno mehurića, ili hladnog jogurta koji jako prija i osvežava, zatim se umivate hladnom vodom ili se trudite izaći na čist, svež vazduh da bi vam se glava malo razbistrila) ili ste pak pristalice onoga “klin se klinom izbija”,pa popijete još koju u nadi da će vam biti bolje, i onda više ne znate ni šta radite ni gde se nalazite.

E pa dragi moji, postoji samo jedno rešenje – ZAMENITE ČAŠU VODKE JEDNIM LEPIM LEDENIM ČAJEM, po mogućnosti od brusnice. Ne samo da ćete se sledeće jutro osećati normalno bez mučnine, nego ćete i učiniti nešto dobro za svoje mokraćne kanale.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation