Kako se rešiti celulita

Na ovo pitanje ne postoji univerzalan odgovor, jer nastanak celulita kod svake žene ponaosob nikako nije isti. Kod nekih je urođen i genetski uslovljen, kod nekih je nastao nakon porđaja ili zbog posla koji zahteva dugo sedenje, dok kod treće grupe on može nastati zbog loše ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Kako se rešiti celulita?

Celulit je boljka od koje boluje skoro svaka žena na svetu, samo je kod nekih manje izražen a kod nekih više. Da bi sprečili nastanak vidljivog celulita, potrebno je da svojoj kožipriuštite posebnu negu. Dok se tuširate, odvojite 5 minuta za vaše noge i naizmenično ih tuširajte toplom i hladnom vodom. Nabavite masažer kojim će te utrljavati gelove u kožu dok se tuširate i tako ,,razbijati’’ mase ćelije na butinama i zadnjici. Dva puta nedeljno raditi piling kože sa gelovima na blazi gline jer oni imaju i efekat zatezanja.

Ukoliko je celulit došao u fazu kada je previše uočljiv, a vi imate mogućnosti za to, možete se poslužiti metodama kao što su kavitacija, limfna drenaža ili mezoterapija. Prve dve su nehirurške i neinvazivne metode koje primenom ultrazvuka razbijaju masne ćelije koje svoj sadržaj zatim iz tela izbacuju preko znojenja.

Mezoterapija je metoda koja koristi tzv.koktele koji se ubrizgavaju na problematična mesta i na taj način razbijaju masne ćelije. Ove metode možete uraditi u svakom bolje opremljenom kozmetičkom salonu, ali je preporuka da se prvo raspitate i proverite iskustva prethodnih pacijenata. Uz ove metode, preporučuje se da pojačate fizičku aktivnost kao i da svakodnevno koristite masažer koji pomaže eliminisanju masnoće i štetih materija iz organizma.

Ako celulit nije vidljiv, znači da ste u fazi kada još uvek možete uticati na to da ne postane vidljiv. Promenite način ishrane, pijte dosta vode i čajeva i makar tri puta nedeljno vežbajte po sat vremena. Posetite solarijum, ali nemojte preterivati. Nepravilnosti na koži su manje uočljive kada imate tamniji ten.

Pored svega gore navedenog, kod većine ljudi, vrlo uspešno se pokazao tretman liposukcije, koji dolazi iz oblasti estetske hirurgije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation