Kako se pripremiti za fejs lifting

Odlučili ste se za zatezanje lica ali ne znate šta sve možete da očekujete od ovog estetskog zahvata. Evo najčešćih pitanja pacijenata koji su se opredelili za fejs lifting.

Upoznavanje sa posledicama operacije je najbolja priprema za nju.

Koje analize treba da uradim pre operacije?

Predoperativna priprema podrazumeva: standardne analize krvi i urina, određivanje krvne grupe sa Rh faktorom, EKG i klinički pregled anesteziologa.

Šta ne treba konzumirati pre operacije?

Zabranjena je upotreba aspirina, vitamina E i lekova koji sadrže estrogen.

Da li će ožiljci po licu biti vidljivi?

Sa tretmanima laserima i filerima niste imali problema. Neinvazivne metode ulepšavanja ne zahtevaju rezove, pa se za njih pacijenti mnogo lakše odlučuju. Kada se pomenu rezovi i ožiljci, stvar se komplikuje. Svi pacijenti se pribojavaju da im rana posle operacije neće lepo zarasti i da će ožiljci ostati vidljivi.

Nema nikakve potrebe za strahom. Rez kože je najčešće sakriven u kosmatom delu glave, prati prirodnu konturu uveta, produžava se iza ušne školjke i završava se u kosmatom delu bočne strane vrata. Koža se ušiva finim atraumatskim koncem, koji se skida nakon sedam dana. Dobar hirurg i pažljivo pozicioniranje garantuju minimalnu vidljivost ožiljaka.

Da li su rezultati zatezanja lica preočigledni?

Nakon dobro urađene operacije zatezanja lica dobićete zdraviji i vedriji izgled i, što je najvažnije, prirodan izgled. Izgledaćete kao vi pre deset godina, a ne kao neka druga osoba. Neprirodno zategnuto lice na kome se ne vidi apsolutno nikakva emocija je moguće jedino kao rezultat nestručno izvedenog fejs liftinga. Stoga, ne brinite. Kod nas ste u pravim rukama.

Da li je oporavak težak i da li moram da ostanem u bolnici?

Niko ne voli bolnice, a ostanak u njima, bez preke potrebe, niko ne doživljava kao posebnu zabavu. Ne brinite. Nekoliko sati nakon završene operacije možete da idete kući. Oporavak nije težak, mada ipak ne treba zaboraviti da ste uradili operaciju i da se u skladu sa tim treba i ponašati.

Ne izlažite svoje telo težim fizičkim naporima i jakom suncu četiri sedmice nakon intervencije. Kosu možete oprati blagim šamponom tri dana nakon zahvata.

Da li su rezultati fejs liftinga trajni, ili je to bacanje novca?

Dugotrajnost fejs liftinga zavisi od više faktora. Najbitniji faktor je svakako kvalitet vaše kože i potkožnog tkiva, kao i starosna dob u kojoj se nalazite. Druga stvar je odabir operativne tehnike, i naravno stručnost hirurga koji operaciju izvodi.

Rezultati su najčešće vidljivi i do 10 godina nakon operacije, a sam postupak zatezanja lica je moguće ponoviti do tri puta.

Uz lifting lica se istovremeno uspešno mogu uraditi i lifting čela i vrata, korekcija gornjih i donjih kapaka i dermoabrazija gornje i donje usne, kako bi se ublažile bore u predelu usana i kako bi se postigao kompletan efekat.

Naš cilj je svež i mladalački izgled lica, bez bora i suvišne kože, sa prirodnom mimikom i velikom dozom sreće i samopouzdanja koje će vam ovaj tretman doneti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation