Kako se obrijati

U neka starija vremena se znalo, čim mladiću poraste brada, on postaje zreo čovek. Danas je brada za većinu muškaraca ipak nepotrebna, iako modni trendovi poslednjih godina nalažu drugačije.
Muškarac sa bradom možda deluje muževnije, ali muškarac bez brade deluje urednije.

Pre nego što se latite žileta, morate svoje lice pripremiti za oštro sečivo brijača. Danas postoji čitava paleta brijača od raznih proizvođača, sa jednim ili više sečiva. Na vama je samo da odaberete. Pre svakog brijanja, temeljno operite lice toplom vodom i blagim sapunom, kako bi iz pora uklonili svu prljavštinu koja se tu zadržala. Lice ne brišite peškirom, već ga samo blago utapkajte. Kada je lice očišćena, a koža meka i gipka, nanesite penu za brijanje, koja omogućava da sam proces brijanja bude bezbolan i kontinuiran. Ukoliko imate suvu kožu, pre nanošenja pene, preporučuje se da na kožu namažete ulje za brijanje, koje će koži dati dodatnu vlažnost.

Pomoću posebne četke za brijanje napravite čvrstu penu na licu. Poenta četkice je da zagreje penu i na taj način ona ,,buja’’, a u isto vreme podiže dlaku od kože i otvara njen folikul, kako bi pena bolje prodrla do korena i smekšala ga.

Brijač povlačite od ivica lica ka bradi, suprotno smeru rasta dlake. Kada skinete i poslednje ostatke pene, lice isperite mlakom vodom i dobro ga isušite. Ne stavljajte odmah nakon brijanja losione i kreme na lice, jer su pore još uvek otvorene i u najgorem slučaju može doći do sepse. Ukoliko ste tokom brijanja napravili ranice, otkinite parče toalet papira i stavite na ranicu.

Nakon što stane krvarenje, možete staviti losion ili posebne kreme za suvu kožu. Nije preporučljivo brijanje svaki dan. Ukoliko jedan dan preskočite, nije smak sveta. Brada ,,od jednog dana’’ ne izgleda neuredno, a i daćete licu vremena da ,,se odmori’’.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation