Kako se naspavati

Sigurno ste se često i uz svu svoju potrebu da se naspavate, i posle dovoljnog broja sati spavanja, ipak probudili neispavani i umorni, pitali ste se kako da se odmorite.

Evo saveta koji će vam lako i jednostavno u tome pomoći:

Vodite računa o tome da površina odnosno dušek na kome spavate bude ravan i udoban. To znači ni previše mekan ni previše tvrd. Neravne površine, ako na njima spavate, mogu stvoriti poremećaje sna, uzrokovane osećajem neudobnosti ili čak praćene bolovima u kostima i mišićima nastalih usled nepravilnog položaja tela i neravnomernog oslanjanja vaše težine. Takvi bolovi se mogu preneti i na vaš dan i uticati na vaš celokupni kvalitet života.

Takođe, pored udobne površine za spavanje, neophodno je da bude udobna odnosno prijatna i čista i posteljina u kojoj spavate. Posteljina može izazvati neprijatan osećaj i uznemiriti vas ukoliko je izrađena od neprijatnog, sintetičkog materijala ili ukoliko ste na materijal od koga je izrađena alergični.

Na spavanje, ako želite da se probudite naspavani nikada nemojte ići gladni ili previše opterećenog želudca ili žedni.

Pre spavanja zamračite sobu ukojoj spavate u meri koja vam odgovara. Prevelika količina svetlosti ili preterani mrak ukoliko vam smeta, mogu uticati tako da razbiju vaš san.

Na spavanje idite istuširani, što će već opustiti vaše mišiće i pripremiti vas za vreme mirnog i prijatnog sna.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation