Kako sakriti akne

Pojava akni na vašem licu, može predstavljati ozbiljan problem, pogotovo ako je pred vama važan sastanak ili susret. Ako ste već suočeni sa takvom situacijom, izvesno je da je nemoguće da učinite da se nastale akne od jednom izgube, ali ono što možete učiniti, jeste da ih bar što više sakrijete.

Kako sakriti akne?

– Prvo što treba da uradite jeste da kožu lica temeljno i dubinski očistite. To ćete uspeti korišćenjem pilinga koji ćete utrljati i mlakom vodom isprati i tako ukloniti sve masnoće sakupljene u vašim porama, koje uzrokuju pojavu akni.

– Zatim nakon dubinskog čišćenja, kožu hidrirajte. Za to su zadužene odgovarajuće i brojne hidrantne kreme, koje je potrebno da utrljate u kožu.

– Nakon toga, vreme je za nanošenje korektora, koji je preporučljivo da bude u nijansi ili za nijansu svetliji od prirodne nijanse vašeg lica, nikako tamniji. Korektor nanesite precizno, isključivo na površinu akne, ne i okolo nje. Nanošenje obavljajte direktno korektorom ili tuferom, komadom vate, koji je neophodno da bude nov i čist.

– Tek nakon nanošenja korektora, na celo lice nanesite redovan sloj tečnog i pudera u kamenu i nastavite sa uobičajenim šminkanjem.

– Ono što je izuzetno važno, jeste i to, da umivanje lica i uklanjanje šminke obavljate redovno i time dozvolite koži da slobodno diše.

– Pazite da jastuk na kome spavate uvek bude čist i na taj način sprečite dodir bakterija sa vašim licem.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation