Kako sagoreti masne naslage

Da bi masne naslage konačno nestale, neophodno je strpjenje, upornost i doslednost. U protivnom će svi pokušaji biti bezuspešni. Evo nekoliko osnovnih pravila:

Kako sagoreti masne naslage?

Za svaku deceniju, žena izgubi otprilike 2 kg mišićnog tkiva a istovremeno dobije prosečno 6 kg masnih naslaga.

Proteini su važni za formiranje mišićnog tkiva – zbog toga konzumirajte hranu bogatu proteinima. Osobama u tridesetim godinama biće dovoljno 50 – 56 grama proteina dnevno. Posle četrdesete godine trebaće Vam 56 – 62 grama proteina dnevno. Pileća prsa i tunjevina obiluju proteinima – uvrstite ih češće u svoj jelovnik! Svega 170g pilećih prsa ili tunjevine donose Vam 45 g proteina.

Da biste smršali, neophodno je i ubrzanje metabolizma. Svakodnevno vežbajte i te vežbe kombinujte sa tegovima. Važna je redovnost u vežbanju.

Idealno bi bilo da pišete svakodnevno – koliko ste koje hrane uneli i koliko vremena ste proveli vežbajući. Ovo je veoma važno za orijentaciju, da biste kasnije utvrdili koliko je dijeta bila efikasna.

Svega 4 zalogaja sladoleda, porcije pomfrita,čipsa ili keksa – donosi Vam oko pola kilograma viška mesečno. Dakle, razmislite pre nego što pojedete ovakvu hranu. I sitnice su važne!

Ipak, iako Vam je cilj da se rešite masnih naslaga, ne znači da treba da gladujete. Gladovanje se nauditi Vašem organizmu, jer će metabolizam postati jako usporen. Minimalan unos kalorija treba da bude 1200 dnevno.

Tokom dijete ćete sigurno dolaziti u iskušenja. Iskušenja su slatkiši i druga kalorična hrana. Tada se setite da želite da smršate i iskušenju recite NE i NE!

Važan je i način vežbanja. Možete da nabavite neki DVD sa vežbama, ili da vežbate uz muziku, da praktikujete brze šetnje, da idete na aerobik ili da se upišete u školu plesa.

Najgore je jesti iz dosade. Pre nego što upriličite obrok, ako se premišlajate da li ste stvarno gladni, možete popiti čašu vode. Ako posle dvadeset minuta i dalje želite da jedete, možete pojesti neku voćku ili jako malo hrane koju trenutno želite. Izbegavajte večernje obroke.

Pored promene ishrane i životnih navika, ono što vam može dati i brže, vidljivije rezultate za bolji izgled su svakako tretmani iz oblasti estetske i plastične hirurgije. Jedan od trenutno najpopularnijih tretmana je svakako zatezanje stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation