Kako sačuvati brak

Sretan brak je jedna od najvažnijih stvari u životu koje imamo i koje bismo trebali da čuvamo. Ipak, to i nije baš lako. Kada dođu problemi, dolazi do nesuglasica, razilaženja mišljenja, pa i do žestokih svađa. Nažalost, veliki broj takvih brakova se završi razvodom. Mi ćemo vam dati nekoliko saveta kako da održite vašu bračnu vezu.

Jedna od ključnih stvari je da ne bežite od problema kada se on pojavi. Ako vaš parnter učini neki postupak koji vam se ne sviđda, ne odgovara vam, odnosno vam smeta, odmah mu to recite. Možda vam neki postupci izgledaju sitni i beznačajni ali nije tako. Nemojte ih zanemarivati i lako prelaziti preko njih. Pokušajte odmah u korenu to da sasečete. Odmah razgovarajte, objasnite jednom drugom sve što imate i to obavezno nasamo, bez prisustva drugih ljudi. Potrudite se da to ipak bude razgovor na ljudskom nivou. Pod tim podrazumevamo bez uvreda i ružnih reči. Znači ukažite parnteru na nešto što je on uradio a što vama ne odgovara, kako on to više ne bi ponovio.

Ako ste vi napravili neku grešku, izvinite se. Parnter će to sigurno znati da ceni i oprostiće vam. Naravno, to ne treba da vam postane navika, neće izvinjenja uvek pomoći, zato se potrudite da tu grešku više ne ponavljate.

Ako vaš partner ima neki problem, bilo zdravstveni ili na poslu, saslušajte ga i posavetujete ga. Veoma je bitno da ga pažljivo slušate dok govori jer bi u suprotnom mogao da se iznervira i naljuti. Zato ga razumite i podržite ga. Ohrabrite ga lepim rečima, uverite ga da ćete vi kao i uvek biti uz njega i pomoći mu koliko god možete.

S obzirom da je novac čest uzrok svađa u braku, o njegovom raspoređivanju biste trebali da se dogovoriti još na početku braka. Prvo uvek treba odvojiti novac za osnovne potrebe i ono što je neophodno u kući a o tome bi trebao da povede računa onaj ko upravlja finansijama. Sve je stvar dogovora.

Jako je važno da u braku nađete vremena samo za vas dvoje. Ne dozvolite da vas deca okupiraju. Otiđite nekada u bioskop, zajedničku šetnju ili izlazak udvoje. Neka to budu samo vaši trenutci. Posvetite se tada u potpunosti jedno drugom. Odlična ideja je i neko romantično putovanje. Vikend negde van kuće će vas sigurno zbližiti i probuditi vam strasti.

Trudite se da učinite vašeg parntera srećnim. To možete postići nekim malim znacima pažnje. Kupite mu neki mali poklončić iako nije neka posebna prilika. Neka to ne bude samo na neki važan datum kao što je na primer godišnjica ili parnterom rođendan. Iako ni tako važne datume ne biste smeli da zaboravite. Ipak, iznenadite ga nekada bez povoda i sigurno će se oduševiti. Takođe nekada udelite kompliment parnteru ili ga poljubite potpuno iznenada.

Uzdržite se od stalnog zvocanja, čestih izliva besa ili stalnog kritikovanja. To niko ne voli, pa ni vaš parnter sigurno.

Ovo su mali saveti ali vam mogu pomoći da održite vaš brak i učinite ga lepšim, odnosno kvalitetnijim.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation