Kako prestati sa pušenjem

Kao što i sami znate pušenje cigareta je štetno za zdravlje pogotovo za žene, jer mogu oboleti od raka grlića materice, takođe je povećan rizik od samnjenja plodnosti, isto tako loše utiče na menstruaciju.

Kada odlučite da ostavite cigarete najbolje je da to bude od 1 do 14 dana posle završetka menstruacije, jer je dokazano da žene tad manje osećaju nikotinsku krizu.

Zatim sledeće što bi trebali da uradite jeste da konzumirate neke od sledećih navedenih proizvoda koje Vam preporučujemo i koji će Vam dodatno pomoći kod ostavljanja cigareta.

Kako prestati sa pušenjem?

1. Nikotinski flasteri/žvake – flasteri se koriste tako što ga zalepite na gornji deo ruke, njegovo delovanje ćete videti posle dva sata. Konzumiranjem žvakaćih guma javiće se gađenje prema hrani i piću sem vode što će sprečiti da se ugojite. Potrebno je 12 žvaka dnevno u toku prve dve nedelje. Nikotinski flasteri i žvake imaju isti efekat, konzumiraju se tako što se postepeno smanjuje njihova količina.

2. Nikotinski sprej za nos – Vam pomaže kod fizičke krize ali psihičku krizu ćete morati sami da prebrodite. Terapija traje oko 90 dana i dosta je uspešna. Ova metoda sadrži najviše nikotina i zbog toga je odlična za osobe koje su konzumirale više od jednog pakla dnevno. Ono što mu je mana jeste to što na početku upotrebe može da dođe do iritacije nosa i što se oko 70 puta treba udahnuti kako biste dostigli količinu nikotina koja se nalazi u jednoj cigareti.

3. Lekovi -možete dobiti samo na prepisan recept a njegovo dejstvo je najbolje u kombinaciji sa žvakaćim gumama. Smanjen je rizik od gojenja a mana mu je što se njegovim korišćenjem suše usta i može doći do nesanice.

4. Hipnoza – nije naučno dokazana kao uspešna, ali kod nekih osoba koje puše se mogu pokazati kao pozitivne jer veruju da će im hipnoza pomoći kod odvikavanja. Ova metoda košta dosta skuplje u odnosu na druge metode.

5 .Iznenadni rez – ova metoda je dobra iz razloga što Vas ništa ne košta, ali uglavnom se pokazala neuspešnom jer se pušači vrate na konzumiranje cigareta posle par dana a pritom još više puše. Nagli prekid ostavljanja cigareta se preporučuje najviše osobama koje povremeno konzumiraju cigarete.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation