Kako preboleti raskid

Iako niko ne voli da prolazi kroz period raskida, to se svakome bar nekad desi. U tom trenutku boli i to jako i osoba ima osećaj da nikada neće preboleti, da bol nikada neće proći. Osoba se oseća prazno, napušteno i jako usamljeno. Takođe, ostavljena osoba se oseća jadno, poraženo i poniženo. Odvajanje od voljene osobe je jako teško i stresno za svakoga.

Međutim, nekada , kada partner nije za nas, to mora da se desi. Iako nekada ne primećujemo, neke situacije mogu ukazati na to da će uslediti raskid. Jer raskid se ne događa odjednom i bez razloga. Ako na primer partner nije zainteresovan za seks kao ranije, pravi neke planove u kojima nema vas, odbija da izlazi sa vama i često započinje svađu bez razloga. Ako primetite nešto od ovoga, budite spremni da će možda uslediti raskid. To ponašanje nije normalno u vezi.

Kako preboleti raskid?

Posle raskida većina osoba se zatvara u kuću, povlači u sebe, prestaju da se druže, slabije jedu i spavaju i sl. Međutim, postoje i osobe koje posle raskida intenzivno izlaze, druže se i sl.

Treba da znate i da ubedite sebe da život posle raskida život teče dalje. Važno da prekinete svaki kontakt sa vašim bivšim partnerom. Ne bi trebalo ni da se viđate sa njegovim roditeljima, rodbinom ili njegovim društvom. Ono što je posebno bitno je da vašem bivšem parneru ne šaljete poruke, ne zovete ga i sl. Jer svako komuniciranje bi samo produbilo agoniju jer bi vi potajno očekivali da se pomirite i da sve bude kao pre a to nije moguće.

Sa druge strane, ako je on taj koji vas zove, odnosno trudi se da uspostavi kontakt sa vama, dobro razmislite. Koja bi bila svrha toga, vredi li? Ako se jednom prekine, to znači da nije bilo kako treba. Ako je komunikacija neophodna iz nekog razloga, potrudite se da pozivi budu kratki i na distanci. Ne upuštajte se u dublje razgovore i objašnjavanja.

Prihvatite stvari onakve kakve jesu. Recite sebi da nema nazad i nemojte sebe da krivite i mislite kako ste vi loša osoba i sl. Ako osetite bes i mržnju, pokušajte da svoju energiju ispoljite, odnosno potrošite nekako. Otiđite u teretanu na primer, razonodite se. Jednostavno se oraspoložite.

Period posle raskida je najbolji da se posvetite sebi. Otiđite kod frizera, u šoping, kafenišite sa drugaricama, a možete i da počnete da se bavite nekim sportom, upišite neki kurs ili se posvetite uspehu na poslu, odnosno posvetite se maximalno vašoj karijeri. Radite stvari koje vas čine srećnim, koje će vratiti osmeh na vaše lice. Uživajte u svojoj slobodi.

Na kraju, ako sve pokušate i ništa vam ne pomogne, i dalje stalno plačete ili ste u depresiji, trebalo bi da potražite stručnu pomoć. Konkretno pomoć psihoterapeuta. On će vas saslušati, posavetovati i sigurno će vam pomoći.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation