Kako otkriti laž

Ako je način za otkrivanje laži pitanje koje vas muči, ne brinite. Uz naše savete moći če te da otkrijete ko to pokušava da vas obmane i to kroz neke naizgled potpuno nebitne činjenice. Moguće je da saznate da li neko biti iskren ili ne samo na osnovu pokreta tela.

Iako osoba možda pokušava da najbolje sakriju istinu od vas, govor tela će je i te kako odati. Ako želite da znate kako da otkrijete laži od strane onog ko vam se obraća, primetite određene signale koje njegovo/njeno telo nesvesno šalje. Prvo u šta da pogledate, su pokreti nogu ili ruku. Nekontrolisano pomeranje ekstremiteta je siguran znak nervoze.

Potrebno je da pažljivo posmatrate čak i najsitnije pokrete. Obratite pažnju na izraze lica. Oni koji lažu najčešće mršte lice ili puće usta, trepću često i koriste poštapalice u govoru, kako bi dobili na vremenu. Sve navedeno su znaci uznemirenosti i u velikom broju slučajeva odaju lažova. Takođe, naučno je dokazano da ljudi imaju povećano lučenje znoja kada pokušavaju da sakriju istinu .

Ipak, jedan od najjednostavnijih načina za otkrivanje laži leži u očima sagovornika. U slučaju lažova, možete biti manje ili više sigurni da vas on ili ona neće gledati direktno u oči. Pogled te osobe će lutati od jednog mesta na drugo, bez zadržavanja na određenom mestu. Ako pogleda u pod, to vam je siguran znak da vas obmanjuje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation