Kako otkloniti mitisere

Te male crne tačkice vam ne daju mira i ne znate kako da ih se oslobodite? Pokušavali ste ali niste uspeli u tome? Uvek su tu na nosu, na čelu i na obrazima iznova i iznova.

Najčešće se javljaju kod osoba koji imaju masnu kožu lica. Ako vas muči taj problem, poslušajte naše savete, koji će vam možda pomoći da se mitisera rešite trajno, jednom zauvek.

Postoji nekoliko načina kako da uklonite mitisere. Najpre možete pokušati sa receptima, koje možete napraviti sami kod kuće. Ono što je najvažnije jeste da se lice redovno čisti, odnosno umivanje i utrljavanje nekog blagog gela za lice i na kraju nanošenje neke hidratantne kreme potrebno je svako jutro i veče. To pomaže da, najpre, otklone sve nečistoće sa lica, a zatim i koži lica obezbedi potrebna nega. Na ovaj način joj obezbeđujete i potrebnu vlažnost i pomažete održavanju njene elastičnosti.

Na lice možete nanositi 2 do 3 puta nedeljno glinu za lice, koju bi najbolje bilo da kupite u apoteci. Držite je na licu par minuta kao masku, o čemu možete detaljno pročitati u uputstvu. Greška bi bila da naparite i očistite je od mitisera tako što ćete ih sami istiskivati. Ostaće vam fleke i ožiljci, koji će se videti, a to svakako ne želite.

Ono što možete uraditi sami kod kuće jeste da napravite smesu od oštrog kukuruznog brašna i hidrogena 3%. To ćete uraditi tako što ćete jednu kašiku brašna pomešati sa jednom kašikicom hidrogena i to utrljati na lice. Uradite sebi piling kružnim pokretima trljajući mesto na kome imate mitisere. Ovaj postupak bi trebao da traje 3 do 5 minuta. Masu koja vam preostane nanesite na lice i ostavite 10 minuta.

Nakon toga se umijte mlakom vodom, obrišite i nanesite neku hidratantnu kremu za lice. Ovo ponavljajte nekoliko dana. Možete pokušati mitisere da se oslobodite i peršunom. Treba da sitno iseckan peršun utrljate na mesta gde imate mitisere. Posle toga lice naparati tako što ćete držati glavu nad posudom vrele vodu u koju ne treba ništa da dodajete. Na ovaj način, pomažete koži lica da što bolje upije peršunov sok, da on što bolje prodre u kožu. Na kraju uzmite komadić vate i skinite mitisere za lica.

Ako vam ne pomogne ni jedan od ovih saveta, vreme je da se odlučite na neki drugi metod uklanjanja mitisere. Mi vam savetujemo FLASTERE ZA MITISERE. Njih možete pronaći u svakoj apoteci.

Ovi flasteri se koriste za područje čela, nosa i brade. Nanose se na vlažnu kožu i ostavljaju 10-tak minuta. Ipak, detaljnije pročitajte u uputstvu za upotrebu, koje ćete dobiti uz kupljene flastere. Nanošenjem ovog flastera, pore se otvaraju i mitiser izlazi napolje. Ovo vam može pomoći da se rešite mitisera ali samo kratkotrajno. Zato je potrebno da ih koristite češće.

U prodaji možete naći i metalni štapić za mitisere, koji po svom obliku podseća na pincetu. Na vrhu štapića se nalazi mali kružić, kojim treba da obuhvatite mitiser i istisnete ga. Pre ovog postupka, trebalo bi napariti lice, kako bi koža omekšala.

Možda ste u prodaji viđali i mali aparat poznat kao čistač pora. Ova metoda je najbolja je izvlači mitisere iz kore, čisti lice i istovremeno ga i masira. Ipak, nešto je skuplja od svih prethodnih pomenutih.

Ako vam ništa od ovoga ne pomogne ili ako ne želite sami da se bavite ovim problemom, posetite kozmetičara i priuštite sebi tretman čišćenja lica ili neke od mnogobrojnih estetskih tretmana kao što je na primer mikrodermoabrazija.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation