Kako oporaviti nokte

Kako bi nokti na vašim rukama ili nogama izgledali lepo, potrebno je da prvenstveno budu zdravi.
Ukoliko su vaši nokti već oštećeni i nisu zdravi, ukoliko je potrebno da ih oporavite, mi ćemo vam u tome pomoći, dovoljno je samo da poslušate par saveta.

Prvo dozvolite da vaši nokti rastu zdravo. Ukoliko imate ružnu naviku da ih grickate vi momentalno prekinite sa tim. Izgrickani nokti su oštećeni i izgledaju ružno, pritom vas odlikuju u očima drugih ljudi kao nervoznu osobu, a to vam sigurno nije cilj.

Takođe u periodu oporavka noktiju izbegavajte da koristite lak i aceton. Bez obzira što lak ulepšava izgled vaših noktiju on ih istovremeno sprečava da budu u normalnom kontaktu sa vazduhom i na taj način nokti postaju oštećeni i mogu čak i da promene prirodnu boju i da izgledaju požutelo. Aceton utiče na isti način i dodatno svojim sastavom oštećuje nokte. Tek kada su vaši nokti potpuno oporavljeni, vratite se njihovom ponovnom lakiranju i ulepšavanju na taj način.

Izbegavajte dugo izlaganje noktiju vodi, jer od toga mogu da se listaju i izgledaju ispucalo. Takođe, poštedite ih kontakta sa hemikalijama, odnosno različitim hemijskim sredstvima, namenjenim za higijenu prostora.

Trudite se da putem ishrane unosite dovoljno vitamina iz grupe A, B i D koji imaju direktan uticaj na izgled I zdravlje vaših noktiju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation