Kako omekšati kožu

Koža je najveći organ na telu i najviše je izložena štetnim spoljnim uticajima. Upravo iz tih razloga, treba joj posvetiti dosta pažnje i voditi računa o njoj, jer samo zdrava i lepa koža može pravilno vršiti svoju funkciju, a to je zaštita našeg organizma od spoljnih faktora, zagađenja i bolesti.

Očistite kožu dva puta dnevno (ujutru i uveče) blagim sapunom, mlakom vodom, i mekim sunđerom. Nakon toga, najvažniji korak je piling. Uradite piling celog tela najmanje jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, ako imate osetljivu kožu. To će ukloniti mrtve ćelije kože, prljavštinu i ulje i ostaviti vašu kožu meku kao ko beba. Dok ste još pod tušem, na vlažnu kožu nanesite piling, pravljeni ili kupovni nije bitno, oba su podjednako delotvorna. Ostavite ga dva, tri minuta da deluje na koži, i onda ga sperite sa tela mlakom vodom, koristeći rukavicu, masažer ili običan peškir. Nakon toga se osušite, ali ne trljajte telo peškirom, već ga samo blago natapkajte i ostavite da se najvećim delom osuši prirodno. Trljanje i ribanje oštećuje kožu i stvara bore kasnije u životu.

Koritite losione, kreme za telo ili ulja pre nego što izađete iz kupatila, jer će para koja se tu zadržala nakon kupanja, držati vaše pore otvorenim i koža će lakše upiti hranljive materije iz ovih preparata. Ukoliko idete van kuće, obavzno koristite kreme sa zaštitnim faktorima, pa čak iako je napolju oblačno. Upravo jedan od razloga što bebe imaju meku kožu je to što nisu izloženi štetnom uticaju UV zraka.

Stavite neku hidratantnu kremu na noge, ruke, ili bilo koju oblasti u kojoj želite da vam koža bude mekša i na nju navucite rukavice ili čarape posebno napravljene za ovu vrstu tretmana. Ostavite ih preko noći , jer tada vaše telo zadržava vlagu i ostavlja vam kožu mekom i sjajnom. Ujutru se samo istuširajte.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation