Kako okrečiti sobu

Krečenje ili farbanje sobe je odličan način da osvežite svoj životni prostor po veoma niskoj ceni. Ali važno je da pratite određene procedure kako bi se uverili da ne završiti sa neurednim izgledom sobe, flekama ili sa zidovima koji se ljušte.

Nabavite unapred alatke i pribor koje su vam potrebne. Naravno, osnovna je boja, zatim podloga za boju, razni materijali za popravku rupa ili gletovanje zidova ukoliko za tim ima potrebe. Zatim, tu su valjci i četke, a ukoliko ste u mogućnosti, nabavite dodatak za farbanje u obliku spreja. To će vam znatno olakšati posao.

Iz sobe uklonite sve pokretne stvari, i pokrijte stvari koje ne mogu da se pomeraju. Ako renovirate samo deo sobe, samo će te morati da obrišete i pokrijete stvari u zoni rada. Farba kaplje na dole, tako da ništa je jako bitno da zaštitite pod. Za to su najbolji najloni, koje će te razvući celom površinom gde radite. Pošto boja ima tendenciju da prska i sa strane, za svaki slučaj, zaštitite i okvire prozora i vrata. Zidovi neka budu potpuno slobodni.

Iskoristite priliku da izravnjate vaše zidove. Uklonite sve nepotrebne izbočinae, kao i ostatke stare boje ili možda nekih postera. Popunite velike rupe sa materijalom koji se naziva git, koji je na bazi gipsa i odličan je za ovakve radove. Uklonite uklonite sve utičnice i prekidače. Lako će te ih kasnije vratiti, a to je bolje nego da uklonite ih ofarbate, pa kasnije da ispravljate štetu. Sobu potpuno očistite i usisajte od prašine, kako vam ne bi pravila problem, jer ako se pomeša sa farbom na zidu, može stvoriti ružne gromuljice.

Isprobajte boju u kutku zida koji se neće primećivati kad vratite nameštaj. Možda to nije ono što ste hteli, jer uglavnom drugačije izgleda u katalogu a drugačije na zidu. Ao je to ta boja, možete preći na krečenje. Jako je bitno da vam potezi budu ujednačeni. Krenite od sredine i ravnomerno idite ka bočnim stranama. Ako ste pre farbanja morali da pripremite podlogu, najbolje je da sačekate jedan dan da se ona potpuno osuši. Na zidove je najbolje naneti dva sloja farbe, jer će tek tada boja biti najpribližnija realnoj. Nakon krečenja, u prostoriji otvorite sva vrata i prozore, napravite promaju da se zidove što pre osuše i da se isparenja od farbe izvetre.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation