Kako ojačati ruke

Većini žena dodatni kilogrami odlaze u srednji deo tela i kukove, što kao rezultat ima za to, da manji deo ide u ruke, i da je samm tim, njih najlakše oblikovati i zategnuti, bez obzira na ukupnu telesnu težinu. Navešćemo vam nekoliko vežbi za ojačanje ruku. Do deset ponavljanja svake vežbe , četiri puta nedeljno i naokon samo mesec dana, eto vidljivih rezultata.

Sklekovi, ali olakšana verzija za žene. Kleknite na prostirku ili strunjaču. Postavite ruke ispred sebe, u širini ramena. Lagano se spuštajte u laktovima, nastojeći da leđa ostanu prva, a stomak zategnut. Spustite se dokle možete, tj.dok ne osetite da ste sami sebi teški. Zatim se lagano podižete i izdišite. Ovo je najbolja veba za bicepse, tricepse i ramena.

Vežbe sa tegovima su jako efikasne za zatezanje ruku. Stanite sa stopalima u širini ramena. Uzmite tegove od po pola kilograma, dlanovima okrenutim napred. Polako izdahnite i povlačite tegove ka grudima. Udahnite i spustite tegove (ili bočice sa vodom) tri četvrtine na putu dole. Tako održavate tenziju u bicepsima. Uradite desetak ponavljanja. Postepeno, kako ojačavate, povećavajte težinu tegova.

Isti položaj, stojeći stav, samo se sad ruke nalaze sa strane. Podižite lagano ruke od tela, do visine ramena. Ne brzajte, kako bi izbegli upale mišića. Ukoliko nemate tegove od pola kilograma, odlična zamena su dve flašice od po pola litra, napunjene peskom ili vodom. Kao i u prethodnoj vežbi, ruke spuštate do tri četvrtine puta. Da bi sprečili povrede i istezanja ligamenata, koncentrišite se na održavanje vaših vratnih mišića opuštenim dok dižete ruke .

Vežba za tricepse i unutrašnji deo ruku. Lezite na leđa. Sa tegovima u rukama, ispružite ih iznad sebe. Dlanove okrenite jedan prema drugom . Polako udišite i savijajte laktovespuštajući tegove do bočnih strana glave. Neka vam laktovi i ruke sve vreme stoje uspravno, ne zabacujte ih iza glave. Izdahnite i podignite tegove u početni položaj. Kako bi izbegli dodatni pritisak na vrat, ispod njega stavite urolan peškir ili jastuče.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation