Kako ojačati imuni sistem pomoću čajeva

Stres, nedovoljna ili nezdrava ishrana, kao i zagađenost vazduha mogu drastično da oslabe naš imunitet. Imuni sistem štiti naš organizam od svih vrsta oboljenja, te je potrebno da ga sačuvamo.

Trudite se da se hranite zdravije, izbegavajte stresne situacije, pojačajte fizičku aktivnost, a imunitet pojačajte ili zaštitite konzumiranjem čajeva.

Jedan od čajeva mešovitog sastava priprema se tako što ćete u posudu dodati po jednu kafenu kašičicu mente, hajdučke trave i zove, a zatim preliti ključalom vodom količine 2 dl. Sačekajte deset minuta, i posle proceđivanja popijte. Po želji, možete u čaj dodati 2 kašičice meda. Ovaj čaj će na pravi način pomoći Vašem imunom sistemu.

Jagorčevina takođe pomaže našem zdravlju. Sitno iseckajte 40 do 50 listova jagorčevine i stavite u lončić, pa preko toga nalijte litar ključale vode. Nakon pola sata ocedite pomoću cediljke. Količina će biti dovoljna za 5 šoljica u toku čitavg dana, a odlična je pomoć kod prehlade.

Kopriva je takođe dragocena biljka za naš organizam. Biće dovoljna jedna kafena kašičica koju ćete sipati u šerpu sa 2 litra vrele vode. Biće dovoljno da odstoji 5 minuta, nakon čega treba da ga ocedite i pijete više puta na dan.

Tri supene kašike cveta lipe, zove i kamilice ujedinite u smesu i zalijte vrućom vodom količine pola litra. Zatim čaj treba da ostane u poklopljenoj posudi približno sat vremena. Tada sledi proceđivanje, jedna soljica na dan će biti dovoljna protiv gripa.

Suvi koren ženšena količine 2 grama prelijte sa 2 dl ključale vode. Biće dovoljno da odstoji 5 minuta. Prednost ove biljke je ta što tim istim delovima korena isti čaj možete ponovo da skuvate. Pomaže imunitetu i povećava energiju.

Savet plus: čajevi će na pravi način pospešivati izlučivanje nezdravih materija iz Vašeg organizma.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation