Kako ohrabriti sebe

Ostati motivisan za rad i život, pogotovo u sadašnjim uslovima, je večita borba. Stalno smo napadnuti negativnim mislima i anksioznošću oko budućnosti. Svako se suočava sa sumnjom i povremenom depresiju. Upravo je mogućnost samomotivacije i ohrabrivanja sebe na dalje poteze, ono što razlikuje uspešne od neuspešnih. Mnogi su razlozi za gubitak ohrabrenja, a kad ih detektujete, moći će te da im se suprotstavite.

Najveći ,,ubica’’ motivacije je nedostatak poverenja, u sebe i druge. Kada se to desi , samo razmislite o tome šta želite. Usled nedostatka hrabrosti, vaš um se ,,ograđuje’’ i stvara objašnjenja zašto to ne dobija. To samo stvara negativne misli. Poslovni neuspesi, loši i bolni raskidi, i lične slabosti dominiraju vašim umom i sprečavaju vas da krenete dalje. Iz tog razloga, morate se osloboditi stega koje vas sputavaju. Zaboravite na prošlost i fokusirajte se na sadašnjost. Prošlost ne možete promeniti, budućnost je u vašim rukama. Mislite na pozitivne stvari, na ostvarenje cilja i nađite satisfakciju u njihovom ostvarenju.

Naučite da budete zahvalni na onome što imate. Odvojite vremena da se posvetite svemu pozitivnom u vašem životu. Napravite mentalnu listu svojih prednosti, poslednjih uspeha i pohvala koje ste dobili. Skloni smo da naše prednosti zdravo za gotovo i zadržavali na našim neuspesima. Kada sagledate vaše poztivne strane, shvatićete koliko ste u stvari kompletni i uspešni. Ovo će podmladiti vaše samopouzdanje i dodati motiva da težite daljim uspesima.

Ljudi iz straha se najčešće ne fokusiraju na ono što žele, već na ono što im drugi nameću. Strah sam po sebi nije delotvoran. Ako ste uhvaćeni u razmišljanjima o strahu, prvi korak je fokusiranje da tu energiju usmerite na definisan cilj. Definisanjem cilj , vi automatski definiše skup mera koje će te preduzeti da do ostvarenja neuspeha na dođe.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation