Kako negovati stopala

Napokon uživamo u toplim danima, vreme je za papuče, japanke, sandale…

Znojenje u predelu stopala zadaje glavobolju mnogim ljudima, naročito onima koji preferiraju sportske patike. To pogoduje razvoju bakterija i nimalo prijatnom mirisu. Međutim, postoji način da se to izbegne bez obzira na to koju obuću nosite – korišćenje namenskih proizvoda. Tako će se stopala dezinfikovati i biti osvežena. Izaberite preparat koji Vam najviše odgovara.

Ako se stopala stalno i pojačano znoje, rešenje je u kremama. Preporučuje se i lokalna masaža, da bi delovanje bilo učinkovitije. Mada, da bi se krema nanela, obično treba izdvojiti više truda, pa mnogi muškarci svoje poverenje poklanjaju namenskim gelovima čije je korišćenje jednostavnije i osveženje ubrzano dolazi. Ali i sa gelovima budite oprezni – ljudima sa izuzetno suvom kožom ne preporučuje se upotreba gelova.

Naravno, treba spomenuti balzame i losione. U njima najčešće nema škodljivih materija i korišćenje je jednostavno. Mada, ne preporučuju se ljudima čija su stopala sklona iritacijama, zato što se dešava da losion ili balzam izazove iritaciju.
Najbolje je koristiti neki namenski puder. Njihova prednost je ta što ih možete naneti i u obuću i u čarape, te ćete tokom više sati biti zaštićeni od znojenja i neprijatnog mirisa stopala.

Kojoj god od opisanih metoda da poklanjate poverenje, posle svakog tuširanja, stopala morate dobro da obrišete, naročito predele koji razdvajaju prste. Naravno, ne zaboravite turpiju za uklanjanje zadebljanja sa peta. Posle toga, spremni ste za nošenje papuča!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation