Kako negovati lice

Koža lica je najizloženija spoljnim uticajima i najpodložnija infekcijama koje nastaju zbog prljavštine ili loše higijene. Zato je potrebno da uvedete neku svakodnevnu rutinu čišćenja i ulepšavanja lica. Odvojite vreme koje će te ujutru i pred spavanje posvetiti higijeni kože lica.

Ujutru bi trebalo da se umijete malkom vodom i nekim kremastim sredstvom za čišćenje ili gelom za umivanje. Izbegavajte sapun, jer uništava faktore koji hidriraju površinski sloj kože, ostavljajući je veoma suvom i podložnom pucanju.

Ne trljajte koža da bi je osušili, već je samo nežno istapkajte peškirom koji će pokupiti suvišnu vlagu. Ostatak će ispariti prirodno. Vaša jutra nega lica može da se uradi i dok ste pod tušem.

Dalje, trebalo bi da koristite odgovarajući tonik za lice. Toniranje kože pomaže da uklonite preostale nečistoće ili ostatke šminke.

Takođe, tonik vraća prirodni pH nivo koži, ostavljajući je čistom i sjajnom. Potrudite se da nikad ne zaspite sa šminkom. Ukoliko teška i masna šminka prenoći na vašem licu, ujutru će te je teže ukloniti jer će pore upiti masnoće iz pudera, rumenila, senki… zato obavezno pre spavanja, odgovarajućim sredstvom uklonite šminku i očistite lice.

Mnogi ljudi imaju lošu naviku da stalno dodiruju lice, pogotovo ako su podložni aknama. Na rukama se nalaze masnoće i ulja, i na njima se skuplja najvći deo prljavštine. Dodirujući lice takvim rukama, začepljujemo pore i povećavamo mogućnost pojave neprijatnih bubuljica i osipa.

Bez obzira na to koliko ,,primamljivo’’ delovalo, ne cedite bubuljice da ne nastali ožiljci koji se moraju uklanjati. Mada vam se privremeno to čini kao najadekvatnije rešenje, zapravo čini da stvari budu mnogo gore i umesto da se bavite bubuljicama dva dana, možete sebi napraviti muku od dve nedelje.

Menjajte često posteljinu na kojoj spavate, pogotovo jastučnicu, jer se ulja i prljavštine zadržavaju na tkanini, i vaše lice im je konstantno izloženo ok spavate, ma koliko ono bilo čisto.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation