Kako naterati sebe da učiš

Koliko ste puta čuli od roditelja frazu ,,Ne učiš zbog nas, nego zbog sebe’’. Zapitajte se, razmislite i videćete da su u pravu. Školu završavate da bi postigli nešto u životu, da bi se zaposlili, zarađivali i stekli nešto u životu. Zato je jako bitno posvetiti tih par godina obrazovanju jer će vam školovanje velikim delom oblikovati dalji tok života.

Podsetite sebe na svrhu učenja. Koji su vaši ciljevi u životu? Gde se vidite za 5, 10 ili čak 20 godina? Vreme koje provedete učeći, bilo da ste student ili srednjoškolac, će vam pomoći da bolje sagledate vaše buduće snove i težnje, i da ih sprovedete u delo. Bilo da se radi na standardnom školovanju, dodatnim kursevima ili nekoj vrsti ličnog obogaćivanja, čin studiranja je kao most između onoga gde ste sada i gde želite da budete u budućnosti.

Znanje je moć. Obrazovana osoba je moćan čovek jer je znanje neprocenjivo. Dobro obrazovana , obaveštena osoba je osoba koja će se bolje snaći u svetu oko njega. Razmislite o tome, jer više znanja i sposobnosti nikome nije škodilo, a može u mnogome da vam pomogne u daljoj karijeri, ali i životu. Lični uspeh i samozadovoljstvo su divne stvari , dozvolite sebi da ih dostignete, a studiranje je jedan od načina za to.

Donosite odluku na vreme. Upravo je znanje ono što čini razliku između osrednjeg studenta koji mukom završava fakultet godinama po isteku roka i studenta koji je ,,prisilio’’ sebe da sedne i završi studiranje u roku, jer je i to nek vrsta satisfakcije. Naravno, neće vam samo dobre ocene doneti dobar posao, već i stečeno znanje, ali i praksa, ali vam svakako pomoć u tome.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation