Kako natapirati kosu

Modni kreatori i svetski frizeri su ponovo u aktuelne trendove vratili naglašeni volumen kose, takozvano tapiranje. Frizer će vam vrlo lako dati frizuru i snova, ali takođ, sve ovo možete izvti i kod kuće. Potrebni su vam samo odgovarajuća četka, kvalitetan lak za kosu i fen da bi postigli mladalački izgled.

Fenom će te u trenutku svojoj kosi podariti mekoću i volumen. Podesite ga na najniži intenzitet i temperaturu i par minuta prolazite toplim vazduhom kroz kosu. Nije nužno da kosa bude oprana, možete je samo blago ovlažiti. Ovu metodu možete primenjivati i kad se vratite iz grada, a kosa vam je puna smoga i dima. Topao vazduh čisti kosu i čini je lakšom i punijeg volumena.

Za pravo tapiranje, potrebno je kosu podeliti na nekoliko ravnomernih pramenova, najbolje da budu široki do 10 centimetara. Držeći pramen, lagano ga zategnite na gore u jednoj ruci, i onda gustim češljem raščešljajte pramen od vrha ka korenu. Dovoljno je ovo raditi u samo jednom smeru, jer će tapiranje u oba smera oštetiti kosu i izazvati čupanje. Kada ste završili sa pramenovom, frizuru oblikujte tako da češljem potisnete natapirane vlasi što bliže korenu, a zatim gornji sloj kose zagladite vrhom češlja i poprskajte ih lakom ili penom za oblikovanje. Ovaj postupak ponovite sa celom kosom.

Pravilo je da kosu nikad ne tapirate dok je vlažna, zato je bitno da je dobro osušite. Ako vam se kosa brzo masti, tapiranje možda neće imati efekata zbog prečestog pranja. U parfimerijama možete kupiti sprej za suvo pranje kose koji možete koristiti pre tapiranja.

Ukoliko vam tapirana kosa dosadi, možete je vrlo lako ukloniti ukoliko je operete i raščešljate dok ste još uve pod tušem. Nakon pranja, obavezno nanesite regenerator, kako bi šteta ila što manja. Koristite kvalitetan lak ili penu koju će te naneti u manjim količinama na kosu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation