Kako našminkati oči

Poznato vam je pravilo da kad se šminkate, istaknete samo jedan atribut. Pravilo je da, ako naglašavate oči, usne budu u nekoj neutralnijoj nijansi, i obrnuto, ukoliko se odlučite za crveni karmin, dovoljna je nutralna senka, jedan sloj maskare, eventualno ajlajner.

Šminkanje i izbor šminke zavisi od prilike. Tako, za dnevnu varijantu, možete se odlučiti se za senku neutralnih boja, dok za večernji izlazak možete iskombinovati i do tri boje, u zavisnosti od prilike. Devojkama plavih očiju najbolje pristaju zlatna, srebrna, i ljubičasta, a sasvim se lepo uklapaju i sve nijanse roze. Takođe, efektna je i plava boja, ali potrudite se da nijansa senke ne bude ista kao nijansa vaših očiju da vam se oči ne bi ,,izgubile’’ u tolikom plavetnilu. Zelenookim devojkama pristaju skoro sve nijanse senki, tako da ovde slobodno možete eksperimentisati i uklapati boje sa bojom tena ili kose, u zavisnosti od prilike ili raspoloženja. Pravilo je samo da senka ne bude previše tamna ukoliko imate svetao ten. Devojke sa tamnim očima mogu koristiti širok spektar boja, ali je preporučljivo izbegavati kombinacije toplih boja kao što su crvena i roze, jer mogu delovati neuredno. Tamnije senke nanosite bliže oku, a svetlije bliže obrvama.

Ukoliko je šminka za dnevnu varijantu, dovoljan vam je sasvim jedan sloj maskare, da vam trepavice ne bi bile teške i pogled umoran. Ne preporučuje se da preko dana eksperimentišete sa maskarama u boji, već se za njih odlučite za neki izlazak, kada je dopušteno izgledati malo ekstravagantnije. U večernjoj varijanti, slobodno nanesite dodatni sloj maskare, a možete se poslužiti i ajlajnerom za efekat ,,mačijih očiju’’. Opuštenim potezom ruke izvucite ivicu pola centimetra od spoljneg ugla oka na gore. Za suptilniji izgled, liniju ublažite četkicom za senke i masnom senkom. Ukoliko vam prilika dozvoljava, poigrajte se i sa šljokicama koje će vašim očima dati potpuno nov izgled.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation