Kako napraviti fondan masu

Fondan masa će poslužiti kao idealna dekoracija pri izradi vaših omiljenih torti ili kolača. Fondan masu možete na različite načine da oblikujete ili obojite, ali je prvo neophodno da znate da je napravite.

Za pripremu je potrebno: oko pet stotina grama šećera u prahu, pedeset grama putera, tri supene kašike vode i tri supene kašike soka od limuna.

Način pripreme je sledeći:

Na zagrejan šporet stavite šerpu u kojoj ćete mešati puter, tri supene kašike soka od limuna i dve supene kašike vode. Kada se puter rastopi u to dodajte pola od potrebne količine šećera u prahu, odnosno dvesta pedeset grama. Nastavite da mešate sve dok se i šećer ne istopi i dok ne poprimi sirupastu gustinu i prozirnu boju. Pazite da ne zagori.

Tako dobijenu masu pomerite sa šporeta i u nju dodajte ostatak šećera. Sve to zajedno mutite dok ne dobijete sjedinjenu i kompaktnu masu. Kada se masa sjedini stavite je u frižider da se hladi sve dok ne postane mlaka. U rashlađenu masu sipajte još kašiku vode i promešajte je kao da mesite. Zatim sada već sasvim dobijenu fondan masu možete da oblikujete. Oblikujte je upotrebom različitih kuhinjskih kalupa ili je razvucite na kuhinjsku radnu površinu na koju ste prethodno posuli šećer u prahu da se ne zalepi i secite je u oblicima po želji ili rukama formirajte željene figure.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation